Festa e lakrorit

Festa e lakrorit

FESTA E LAKRORIT- Një manifestim i bukur i traditës korçare, në fshatin Polenë. Atmosferë festive me lakrorin e pjekur në saç, gatime të tjera tradicionale dhe muzikën e bukur të Korçës.

Investime në fshatin Barç

Investime në fshatin Barç

24 orë ujë të pijshëm edhe për banorët e fshatit Barç. Pas përfundimit të ujësjellësit, tashmë ka filluar puna për asfaltimin e rrugës hyrëse në fshat.

Korça smart city

Korça smart city

Korça sot është një qytet që nuk dallon nga qytetet europiane.
Nëpërmjet disa projekteve të rëndësishme sot Korça është shndërruar në kryeqendrën e teknologjisë dhe inovacionit, e së shpejti do të jetë pjesë e projekteve "Smart City".
read more
Festa e Lakrorit

Festa e Lakrorit

Nëse këtë fundjavë do të jesh në Korçë, MOS E HUMB FESTËN E LAKRORIT!

6 gusht, ora 18:00, në fshatin Polenë, shijoni lakrorin e pjekur në saç dhe atmosferën e veçantë të kësaj feste.

read more
Kampi veror "Miqësia"

Kampi veror "Miqësia"

Kampi veror "Miqësia" zhvillohet për të 15-in vit radhazi në Korçë, me një program dedikuar tërësisht fëmijëve, me qëllim socializimin dhe edukimin e tyre.

read more
Arsimi i mesëm profesional në Korçë, një mundësi e mirë shkollimi dhe punësimi

Arsimi i mesëm profesional në Korçë, një mundësi e mirë shkollimi dhe punësimi

Drejtoria e Kujdesit Social Bashkia Korçë, zhvilloi një takim me drejtorinë e Agjencisë Kombëtare të Punësimit dhe Aftësive, në qendër të të cilit ishte orientimi i të rinjve drejt arsimit të mesëm profesional.

read more
MIK Festival, edicioni i pestë

MIK Festival, edicioni i pestë

Mik Festival në Korçë është padiskutim eventi më me klas dhe sharm i muzikës internacionale në Shqipëri.

Një mbrëmje e mrekullueshme tek Hani i Pazarit me zërin mahnitës të Elina Dunit, e cila vijoi në qendër të Pazarit të Vjetër me muzikën e kompozitorëve të famshëm grekë, interpretimin e balet maestros Ilir Shaqiri, dhe vokalin e shkëlqyer shqiptar Ledina Çelo.

Korça mirëpriti natën e parë të Mik Festival.

Korça mirëpriti natën e parë të Mik Festival.

Korça mirëpriti natën e parë të Festivalit të Muzikës Internacionale, Mik Festival.

read more
KORÇA ICT ACADEMY & CODE FOR ALBANIA

KORÇA ICT ACADEMY & CODE FOR ALBANIA

KORÇA ICT ACADEMY & CODE FOR ALBANIA

Një investim për të ardhmen, për Korçën dhe për gjithë Shqipërinë.

Korça, qyteti miqësor me fëmijët mikpriti për 2 javë rresht nxënës nga e gjithë Shqipëria. Një kurrikul e shkëlqyer nga instruktorë amerikanë, mbështetja e jashtëzakonshme e një grupi profesionistësh në Shqipëri, për të sjellë një revolucion teknologjik.

read more
Kampi Veror në Korçë

Kampi Veror në Korçë

Gjatë gjithë muajit korrik vogëlushët janë kënaqur pamasë me lojëra dhe aktivitete edukuese dhe argëtuese, tek parku "Rinia". Një eksperiencë e veçantë dhe shumë shokë të rinj.

Çakullimi i rrugëve të parcelave

Çakullimi i rrugëve të parcelave

Vazhdojmë punën në çdo Njësi Administrative për t'u ardhur në ndihmë fermerëve. Në Qatrom ka filluar puna për çakullimin e rrugëve të parcelave.

“Volunteer Info Point”, shërbimi më i ri pranë bibliotekës "Thimi Mitko"

“Volunteer Info Point”, shërbimi më i ri pranë bibliotekës "Thimi Mitko"

Përmirësimi i shërbimit ndaj qytetarëve është një ndër synimet kryesore të punës sonë.

“Volunteer Info Point” është shërbimi më i ri pranë bibliotekës "Thimi Mitko", për informimin komunitar në Korçë. Informacion, vijueshmëri dhe angazhim rinor i qëndrueshëm drejt vullnetarizmit.

Instalimi i një sistemi për menaxhimin e kërkesë ankesave

Instalimi i një sistemi për menaxhimin e kërkesë ankesave

Përmirësimi i shërbimeve ndaj qytetarëve, synimi kryesor i punës sonë. Pritëm sot përfaqësuesen e përhershme të UNDP-së në Shqipëri znj. Monica Merino. Gjatë këtij takimi u diskutua për instalimin e një sistemi për menaxhimin e kërkesë ankesave të qytetarëve.

Asfaltimi i rrugëve në fshatin Bulgarec

Asfaltimi i rrugëve në fshatin Bulgarec

Punojmë në çdo njësi administrative për t'i kthyer kërkesat e banorëve në realitete të prekshme. Aktualisht sapo ka përfunduar asfaltimi i dy rrugëve të brendshme në fshatin Bulgarec.

Tregu i gjësë së gjallë

Tregu i gjësë së gjallë

Një treg i ri për Korçën, me standarde bashkëkohore. Tregu i ri i gjësë së gjallë pranë fshatit Turan, do të ofrojë jo vetëm standard por edhe shërbim veterinar për kontrollin nga sëmundjet infektive, si edhe siguri maksimale ushqimore për konsumatorët.

Njoftim

NJOFTIM MBI REZULTATET E VERIFIKIMIT PARAPRAK  PËR LËVIZJE PARALELE NË KATEGORINË E ULËT DREJTUESE

Lloji  i diplomës “Master Shkencor”

Në zbatim  të nenit 26, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar,si dhe Vendimin nr. 242 datë 18.03.2015 të Këshillit të Ministrave, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore pranë Institucionit të Bashkisë Korçë, në përfundim të verifikimit paraprak të kandidatëve , për përmbushjen e kushteve të lëvizjes paralele dhe kërkesave të veçanta të përcaktuara në shpalljen për konkurrim, njofton se për grupin e pozicioneve :

 

read more

Njoftim

NJOFTIM MBI REZULTATET E VERIFIKIMIT PARAPRAK  PËR LËVIZJE PARALELE NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”,

Kategoria e pagës III.a

Në zbatim  të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar, si dhe të kreut  VII, të Vendimit të Këshillit të Ministrave  nr. 243 datë 18.03.2015 “Për pranimin, lëvizjen paralele, periudhën e provës dhe emërimin në kategorinë ekzekutive” i ndryshuar, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore pranë institucionit të Bashkisë Korçë, në përfundim të verifikimit paraprak të kandidatëve për përmbushjen e kushteve të lëvizjes paralele dhe kërkesave të veçanta të përcaktuara në shpalljen për konkurrim, njofton se për grupin e pozicioneve:

 

read more
Korça ICT Academy

Korça ICT Academy

Korça, kryeqendra e teknologjisë dhe inovacionit.

110 të rinj nga Korça, rajoni dhe Shqipëria bëhen pjesë e një eksperience fantastike.

read more
MIK Festival

MIK Festival

Nata e parë e edicionit të pestë të MIK Festival, do të sjellë në Korçë një koncert fantastik të muzikës internacionale.

29 korrik, ora 20:00

Skena e teatrit "Andon Z.Çajupi"

Sinjalistika rrugore

Sinjalistika rrugore

Vazhdojmë punën për vijëzimet dhe vendosjen e sinjalistikës rrugore.

"Gjon Mili Jazz&Blues Festival"

"Gjon Mili Jazz&Blues Festival"

Fundjavat festive në Korçë!

"Gjon Mili Jazz&Blues Festival" solli dje në Korçë një mbrëmje të bukur nën tingujt e muzikës Jazz&Blues.

read more
Korça, kryeqëndra e teknologjisë

Korça, kryeqëndra e teknologjisë

Holberton School, shkolla e famshme për përgatitjen e inxhinierëve software vjen në Korçë me një super mundësi punësimi, duke ofruar një të ardhme të shkëlqyer për të gjithë të apasionuarit pas teknologjisë.

read more
Vijëzime të reja në qytet

Vijëzime të reja në qytet

Vijëzime të reja në çdo rrugë të qytetit.

Më shumë siguri për jetën e qytetarëve.

Kushte më të mira në institucionet arsimore

Kushte më të mira në institucionet arsimore

Vazhdon puna për përmirësimin e kushteve në çdo institucion arsimor, në qytet dhe njësitë administrative. Aktualisht po punohet për shtrimin me pllaka të oborrit në shkollën e mesme "Raqi Qirinxhi".

Njoftim

NJOFTIM MBI REZULTATET E VERIFIKIMIT PARAPRAK  PËR LËVIZJE PARALELE NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”

Në zbatim  të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar, si dhe të kreut  VII, të Vendimit të Këshillit të Ministrave  nr. 243 datë 18.03.2015 “Për pranimin, lëvizjen paralele, periudhën e provës dhe emërimin në kategorinë ekzekutive” i ndryshuar, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore pranë institucionit të Bashkisë Korçë, në përfundim të verifikimit paraprak të kandidatëve për përmbushjen e kushteve të lëvizjes paralele dhe kërkesave të veçanta të përcaktuara në shpalljen për konkurrim, njofton se për grupin e pozicioneve:

 

read more
Holberton School, një mundësi e shkëlqyer në sektorin e teknologjisë

Holberton School, një mundësi e shkëlqyer në sektorin e teknologjisë

Holberton School, shkolla e famshme e Silicon Valley, vjen në Korçë, duke ofruar një mundësi për të rinjtë që duan një karrierë të suksesshme në sektorin e teknologjisë. Mëso më shumë rreth kësaj mundësie që nuk duhet humbur! Bashkohu me ne në eventin "Open House"! Datë 14 korrik. ora 19:00, tek galeria e bibliotekes "Thimi Mitko".

 
Çelet edicioni i pestë i KO:SH FILM FEST 2022

Çelet edicioni i pestë i KO:SH FILM FEST 2022

U çel në Korçë edicioni i pestë i KO:SH FILM FEST 2022! 52 filma konkurrojnë në garën kombëtare, ndërkombëtare, studentore ku "Fokus Kosova" do të jetë programi special i këtij viti.

read more
 Kampionati Europian i Basketbollit Divizioni C, “Korçë 2022”

Kampionati Europian i Basketbollit Divizioni C, “Korçë 2022”

Zhvillohet në Korçë Kampionati Europian i Basketbollit Divizioni C, “Korçë 2022”. Në mbështetje maksimale të ekipit tonë kombëtar, vajzave energjike dhe super të talentuara të Shqipërisë!

read more
Pastrimi i kanaleve kullues dhe vaditë

Pastrimi i kanaleve kullues dhe vaditë

Vazhdon puna në çdo Njësi Administrative për pastrimin e kanaleve kullues dhe vaditës, për të lehtësuar punën e fermerëve. Aktualisht po punohet për pastrimin e kanaleve kullues në fshatin Lubonjë, kanaleve vaditës në fshatin Dvoran, si edhe për pastrimin e përroit në fshatin Leshnjë.

Lista e renditjes së projekt-propozimeve të Organizatave të Shoqërisë Civile (OSHC) në Bashkinë Korçë, në kuadër të ReLOaD2

Lista e renditjes së projekt-propozimeve të Organizatave të Shoqërisë Civile (OSHC) në Bashkinë Korçë, në kuadër të ReLOaD2

Lista e renditjes së projekt-propozimeve të Organizatave të Shoqërisë Civile (OSHC) të marra në dorëzim pas Thirrjes Publike për OSHC-të, në Bashkinë Korçë, në kuadër të Programit Rajonal për Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor 2 (ReLOaD2).

Shtojca 22 Tabela e renditjes se aplikimeve.pdf

KO:SH FILM FEST 2022

KO:SH FILM FEST 2022

Vjen sërish në Korçë KO:SH FILM FEST 2022!

Për pesë netë me radhë do të keni mundësinë të shijoni filmat më të mirë të përzgjedhur në këtë edicion.

Ju presim sot në orën 20:00, tek muzeu Arkeologjik!

"Vatrani i Harruar", shfaqje teatrale

"Vatrani i Harruar", shfaqje teatrale

"VATRANI I HARRUAR" është shfaqja më e re që ngjitet në skenën e teatrit "Andon Z. Çajupi". Vërtetësia historike dhe interpretimi mjeshtëror artistik i aktivitetit dhe veprës madhore të "Vatranit" Thoma Nasi.

read more
 Shaqja "Në Këpucët e Nastradinit"

Shaqja "Në Këpucët e Nastradinit"

Sa e veçantë aq edhe e bukur shfaqja "Në Këpucët e Nastradinit" @TheGiufà

Trupa e aktorëve të teatrit "Andon Z.Çajupi", aktorët nga Italia dhe të rinjtë e talentuar të "Rin Show", u bënë bashkë për të sjellë pjesë rrëfenjash, në tre skena në ambient të hapur.

 

read more

Njoftim

NJOFTIM MBI SHPALLJEN E LISTËS PËRFUNDIMTARE TË FITUESËVE NË KATEGORINË E MESËM  DREJTUESE

Lloji  i diplomës “Master Shkencor” në fakultetin e  Inxhinierisë së Mjedisit/ Pyjeve

Në zbatim të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar,si dhe Vendimin nr. 242, datë 18/03/2015, të Këshillit të Ministrave, në përfundim të fazës së vleresimit të kandidatëve  njofton se për  pozicionin:

read more
“Gjon Mili, Jazz&Blues Festival”

“Gjon Mili, Jazz&Blues Festival”

Fundjava në Korçë nën ritmet e muzikës Jazz&Blues!

Save the date

“Gjon Mili, Jazz&Blues Festival”

15-16 korrik, Zona Këmbësore në Korçë!

Festa e Birrës 2022

Festa e Birrës 2022

FESTA E BIRRËS 2022

17-21 Gusht, në Korçë

 

Njoftim

SHPALLJE PËR LËVIZJE PARALELE DHE PËR PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”,

Kategoria e pagës III.a

Në zbatim të nenit 22 dhe të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar, si dhe të Kreut II, III, IV dhe VII, të Vendimit nr. 243 datë 18.03.2015 të Këshillit të Ministrave “Për pranimin, lëvizjen paralele, periudhën e provës dhe emërimin në kategorinë ekzekutive”i ndryshuar, Bashkia Korçë shpall procedurat e lëvizjes paralele dhe të pranimit në shërbimin civil për kategorinë ekzekutive, për pozicionin:

read more

Njoftim

SHPALLJE PËR NËPUNËS CIVIL PËR LËVIZJE PARALELE, PËR NGRITJE NË DETYRË, PRANIM NGA JASHTË SHËRBIMIT CIVIL NË KATEGORINË E ULËT DREJTUESE

Lloji  i diplomës “Master Shkencor”

Në zbatim të nenit 26, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar, si dhe të Kreut II dhe III, të Vendimit të Këshillit të Ministrave  nr. 242, datë 18/03/2015 “Për plotësimin e vendeve të lira në kategorinë e ulët dhe të mesme drejtuese”, Bashkia Korçë shpall procedurat e lëvizjes paralele, ngritjes në detyrë dhe pranimit nga jashtë shërbimit civil, për kategorinë e ulët drejtuese, për pozicionin:

 

read more
Kampi Veror në Korçë

Kampi Veror në Korçë

Kampi Veror në Korçë

Një eksperiencë e veçantë gjatë muajit korrik për vogëlushët. Ngjyra, lojëra dhe argëtim pafund tek parku "Rinia".

Festivali Ndërkombëtar i Muzikës Baroke

Festivali Ndërkombëtar i Muzikës Baroke

VOX BAROQUE - Festivali Ndërkombëtar i Muzikës Baroke.

Fantastike mbrëmja muzikore tek Muzeu i Arsimit "Mësonjëtorja e Parë Shqipe". Një festival i cili mundëson promovimin dhe përhapjen e repertorit antik, pjesë e trashëgimisë kulturore.

Festivali i Rinisë 2022

Festivali i Rinisë 2022

Festivali i Rinisë 2022 vjen në edicionin e tij të gjashtë në Korçë, dhe bën bashkë mbi 100 të rinj nga 9 bashki të Shqipërisë.

read more
Mik Festival, edicioni i pestë

Mik Festival, edicioni i pestë

Korça mikpret edicionin e pestë të MIK Festival!

Festivali i Muzikës Internacionale vjen këtë vit në datat 29, 30 dhe 31korrik. Një event artistik, i cili bën bashkë në qytetin e vlerave kulturën, muzikën, historinë dhe artin botëror.

Mbyllen aplikimet për Code for Albania

Mbyllen aplikimet për Code for Albania

Aplikimet për Code for Albania 2022 janë mbyllur!

Kontrolloni adresat tuaja të e-mailit për hapat e mëtejshëm.

Njoftim

NJOFTIM MBI SHPALLJEN E LISTËS PËRFUNDIMTARE TË FITUESËVE NË PROCEDURËN E LËVIZJES PARALELE NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Bachelor”, në një nga degët e Fakultetit të Ekonomisë dhe/ose në Fakultetin e Drejtësisë

Kategoria e pagës IV.a

Në zbatim  të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar,si dhe Vendimin nr. 243, datë 18/03/2015, të Këshillit të Ministrave, në përfundim të fazës së vleresimit të kandidatëve  njofton se për  pozicionin:

 

read more

Njoftim

SHPALLJE PËR LËVIZJE PARALELE DHE PËR PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”

Në zbatim të nenit 22 dhe të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar, si dhe të Kreut II, III, IV dhe VII, të Vendimit nr. 243 datë 18.03.2015 të Këshillit të Ministrave “Për pranimin, lëvizjen paralele, periudhën e provës dhe emërimin në kategorinë ekzekutive”i ndryshuar, Bashkia Korçë shpall procedurat e lëvizjes paralele dhe të pranimit në shërbimin civil për kategorinë ekzekutive, për pozicionin:

 

read more

Njoftim

SHPALLJE PËR VENDE TË LIRA PUNE

POLICIA BASHKIAKE

 

Në zbatim të ligjit 139/2015 “Për vetëqeverisjen  vendore” si dhe të ligjit Nr. 8224 datë 23.04.1998 “Për organizimin dhe funksionimin e Policisë të Bashkisë dhe të Komunës”, i ndryshuar me ligjin nr.8335 datë 23.04.1998 si dhe në “Urdhërin e përbashkët për miratimin e Rregullores së brendshme “TIP” të Policisë Bashkiake dhe të Komunës”, Bashkia Korçë fton të gjithë të interesuarit të marrin pjesë në proçedurat për plotësimin vendeve vakante në Policinë Bashkiake si më poshtë:

 

read more

Njoftim

Njoftojmë të gjithë fermerët, tregtarët e kafshëve të gjalla, blegtorët, individët që punojnë me mjete transporti për kafshë, si edhe çdo individë që frekuenton pazarin e kafshëve tek Ura e Turanit, se:

Pas datës 12 qershor 2022, pika e tregtimit të kafshëve të gjalla tek Ura e Turanit do të mbyllet dhe nga data 19 qershor 2022 do të fillojë funksionimi i tregut të ri të gjësë së gjallë, që ndodhet në rrugën Ura e Fajancës-Turan km 1, si edhe anasjelltas Turan-Ura e Fajancës km 1, përgjatë rrugës paralel me lumin Drenica.

read more
Korça ICT Academy, një dritare e re teknologjike

Korça ICT Academy, një dritare e re teknologjike

Korça ICT Academy - Code for Albania, është një dritare e re e inovacionit, që vjen për herë të parë në Korçë dhe një hap i rëndësishëm në rrugëtimin tonë ambicioz, për ta kthyer Korçën në qendrën e teknologjisë.

read more
Çelet akademia më e madhe e inovacionit, "Korça ICT Academy"

Çelet akademia më e madhe e inovacionit, "Korça ICT Academy"

Je nxënës i klasës së 9-të apo ke përfunduar 9-vjeçaren? Je i apasionuar pas teknologjisë dhe inovacionit? APLIKO TANI, dhe përfito bursë të plotë dhe trajnim nga 12 instruktorë amerikanë nga Universiteti i Stanford.
read more
Hapet Thirrja Publike për Organizatat e Shoqërisë Civile për dorëzimin e projekt propozimeve - Programi ReLOaD2

Hapet Thirrja Publike për Organizatat e Shoqërisë Civile për dorëzimin e projekt propozimeve - Programi ReLOaD2

BASHKIA KORÇË NË PARTNERITET ME PROGRAMIN ReLOaD2 SHPALL:

THIRRJEN PUBLIKE PËR ORGANIZATAT E SHOQËRISË CIVILE PËR DORËZIMIN E PROJEKT PROPOZIMEVE FINANCUAR NGA BASHKIA KORÇË ME ASISTENCËN TEKNIKE TË ROGRAMIT RAJONAL PËR DEMOKRACINË VENDORE NË BALLKANIN PERËNDIMOR 2 (ReLOaD2)

 

 

read more
Rritet interesi i të rinjve për trajnime në programet e Korca Innovation and Technology Hub

Rritet interesi i të rinjve për trajnime në programet e Korca Innovation and Technology Hub

Gjithmonë e në rritje interesi i të rinjve për t'u trajnuar në programet që Korca Innovation and Technology Hub ofron. Certifikohen 19 nxënësit e Shkollës së Mesme Profesionale Tik, të cilët përfunduan me sukses fazën e parë në trajnimin 3D Max dhe Robotics.

read more

Latest News

Buxheti për Qytetarin 2022-2024 Bashkia Korçë 26-01-2022
Buxheti për Qytetarin 2022-2024 i Bashkisë Korçë, i hartuar nga ekspertët e Bashki të Forta në bashkëpunim me zyrën e Financës.    SHKARKO DOKUMENTIN PDF    
Në gatishmëri për të përballuar situatën nga zjarret 08-08-2021
Në gatishmëri për të përballuar situatën e paraqitur nga zjarri i sotëm në Voskopojë. Forcat e ushtrisë së bashku më shërbimin zjarrfikës dhe punonjësit e bashkisë, janë duke punuar në terren për normalizmin e situatës.
Liriku Skënder Rusi, vlerësohet me titulli "Qytetar Nderi" 15-07-2021
Këshilli Bashkiak vlerëson me titullin "Qytetar Nderi" lirikun Skënder Rusi, në 69- vjetorin e lindjes. Për kontributin e tij të vyer si një poet që kaq shumë e deshi dhe i dha Korçës.
Korça Innovation & Technology Hub 10-04-2021
Hapet për herë të parë në Korçë qendra më e madhe inovative dhe teknologjike ne rajon.
Aleanca e Zgjeruar Kombëtare e Këshilltareve 08-03-2021
Aleanca e Zgjeruar Kombëtare e Këshilltareve është një grup informal i Aleancave të Këshilltareve të Bashkive, në të cilat janë krijuar dhe funksionojnë duke nisur nga 8 marsi i vitit 2018.  Aleanca Video
BEHU PRONAR I TOKES TENDE 03-10-2018
SHKARKO MATERIALIN E AMTP