Thursday 28 August 2014
  Instrumenti i Pergjithshem Vendor i Bashkise Korçe  Takimi per projektin “Diferencimi i Produktit Turistik"

Nё kuadrin e programit tё Bashkëpunimit Ndërkufitar Shqiperi-Greqi, financuar nga Komuniteti Europian, Bashkia Korçё se bashku me partnere te tjere si Bashkia Nestoria dhe CALLISTO Wildlife and Nature Conservation Society –( Shoqata e Konservimit tё Natyrёs dhe Jetёs tё egёr), kanё marrё pёrsipёr zbatimin e projektit “Diferencimi i Produktit Turistik", Shtigjet Eko-Turizёm nё zonёn ndёrkufitare pёr promovimin e Turizmit alternativ. Qёllimi i pёrgjithshёm i projektit ёshtё zhvillimi i Eko-Turizmit dhe promovimi i burimeve tё pasura natyrore dhe kulturore dhe jetёs sё egёr nё zonёn ndёrkufitare. Projekti do tё implementohet nga rajonet e Korçёs dhe Nestorias. Tё dyja rajonet kanё bukuri natyrore, vende me interes mjedisor, kulturor/religjioz, janё biotope tё rёndёsishme tё jёtёs sё egёr dhe sigurojnё mundёsi pёr aktivitete sportive, duke bёrё qё zona ndёrkufitare tё bёhet njё vend pёr zhvillimin e Eko-turizmit. Objektivat e ketij projekti jane promovimi i turizmit alternativ si njё mёnyrё pёr rritjen e zhvillimit ndёrkufitar nё mёnyrё tё qёndrueshme, zhvillimi i produkteve turistike tё veçanta dhe integrale duke ndёrlidhur efektivisht shёrbimet dhe resurset turistike, ruajtja e biodiversitetit tё zonёs,familjarizimi i vizitorёve me turizmin e jetёs sё egёr, zhvillimi i bashkёpunimit midis aktorёve tё turizmit nё nivel ndёrkufitar pёr zhvillimin e aktivitetetve tё pёrbashkёta nё fushёn e turizmit.  Shperndahen kosha plastike ne te gjitha shkollat e qytetit

Kryebashkiaku Sotiraq Filo, zhvilloi sot nje inspektim ne shkollen Pandeli Cale ne qytet ku u vendosen koshat plastike tek te cilet do te jete i mundur depozitimi i ndare i mbetjeve te ngurta. Kjo nisem do te meret ne vazhdim per te gjitha shkollat e qytetit dhe sherben per ndergjegjesimin dhe disiplinimin e nxenesve per te bere depozitimin e ndare te mbeturinave. "Bashkia e Korçës është bashkia pilot në Shqipëri në zgjidhjen e problemit të menaxhimit të mbetjeve urbane në mënyrë rajonale",-u shpreh kryebashkiaku. Si pjesë e këtij projekti madhor qytetit të Korçës i janë shtuar se fundmi edhe 2500 kazanë për grumbullimin e mbeturinave me kapacitet 120 litra , 120 kazanë me kapacitet 240 litra, 43 kosha publikë me kapacitet 40 litra si edhe 125 kosha me katër ndarje të cila jane shperndare në shkollat e qytetit. Për të përmirësuar situatën mjedisore dhe për të ndërtuar një vend depozitim sanitar, Bashkia Korçë ndërmori këtë nismë e cila u bë realitet falë mbështetjes financiare të Bankës Gjermane për Zhvillim KFW.  Promovohet libri "Himni Kombetar"i Vasil Toles ne Korce

Eshte folur shume per historine e Himnit, por peripecite qe ka kaluar per te ardhur ne ditet tona, muzikologu dhe akademiku Vasil Tole i ka percjelle ne librin Himni Kombetar. Autorit i jane dashur 15 vite pune per te perfunduar kete liber dhe per tia sjelle ate lexuesit duke rrefyer veshtiresite e shumta qe ka kaluar ky himn, perpjekjet per ta zevendesuar ate qe ne kohen e Princ Vidit me Himnin Mbreteror si edhe fakte te tjera te dokumentuara te ketij historiku deri ne ditet tona. Duke vleresuar Korcen si djepin e kultures dhe arsimit, Vasil Tole promovoi kete liber ne ambjentet e Qendres Kulturore Vangjush Mio. Artdashes dhe personalitete te qytetit te Korces te pranishem, e vleresuan librin per pasurine e tij dokumentare,per faktet qe ai sjell si edhe per analizen e hollesishme te ketij studimi i cili nxjerr ne pah edhe nje here vlerat dhe aftesite e pakundershtueshme te patrioteve te cilet bene te mundur qe himni kombetar prej 100 vitesh te kendohet nga te gjithe shqiptaret.  Ambasadori i Maqedonise Stojan Karajanov viziton Bashkine Korce

Kryebashkiaku Sotiraq Filo dhe stafi i tij kane kryer nje takim me Ambasadorin Maqedonas ne Shqiperi, Stojan Karajanov.  "Korca eshte nje qytet i bukur,mikeprites me te cilin pervec te tjerave me lidh edhe nje histori e bukur, pasi para shume vitesh kam punuar si gazetar ne kete qytet ku edhe kam marre lajmin e gezueshem te lindjes se djalit tim. Kjo eshte nje arsye me teper pse une kam nje lidhje te forte me Korcen", - u shpreh Krarajanov ne fillim te ketij takimi. "Marredheniet ndermjet Maqedonise dhe Shqiperise jane ne vazhdimesi ne nivele te larta te bazuara ne interesin reciprok per bashkepunim ne te gjitha fushat. Kohet e fundit jane hedhur hapa te rendesishem ne drejtim te zhvillimit te bashkepunimit por ende mendoj se ka hapesire per bashkepunime te reja edhe ne fushen e turizmit,artit, ekonomise etj",- theksoi ambasadori. Nga ana tjeter kryebashkiaku Filo tha se deri tani dy vendet kane patur nje bashkepunim shume te mire ne promovimin e vlerave kulturore dhe artistike sic eshte prezantimi i karnavaleve te Korces per disa vite me rradhe ne Festivalin e Karnavalit ne Prilep e Shtrumice ku edhe jane vleresuar me disa cmime. "Te dy vendet kane se cfare ti japin njeri tjetrit ne shume fusha dhe aq me teper ne ate te turizmit duke qene se jane edhe dy vende fqinje. Per kete jemi te hapur per bashkepunim me projekte konkrete te cilat do ti vijne ne dihme zhvillimit te metejshem te marredhenieve mes Shqiperise dhe Maqedonise ",-u shpreh Filo.  Bashkia Korce paraqet Planin Vendor per Komunitet Rome/Egjiptiane

Bashkia Korce ne kuader te Dites Nderkombetare te Romeve ka prezantuar Planin Vendor te Zhvillimit te Komuniteteve Rome dhe Egjiptiane.Gjate prezantimit Kryebashkiaku Sotiraq Filo ne fjalen e tij u shpreh se ky plan do te kete per qellim te ndihmoje dhe pershpejtoje integrimin e plote social te ketij komuniteti. Ky plan i Bashkise eshte mbeshtetur edhe nga organizata te ndryshme me baze komunitare, si projekti SSIREC, Instituti per Demokraci dhe Ndermjetesim si dhe nga Amaro Drom . Financimi, perpilimi si dhe prezantimi i ketij plani tregojne edhe njehere se Bashkia Korce eshte gjithmone ne pararoje dhe e gatshme per te qene prane komuniteteve ne nevoje. Nder pikat me te rendesishme ne te cilat ky plan eshte fokusuar jane arsimimi, punesimi, permiresimi i kushteve te jeteses si dhe ofrimi i ndihmes mjekesore falas per kete komunitet. Ky Plan Vendor prezanton vizionin qe ka bashkia ne lidhje me komunitetin Rom dhe Egjiptian ne qytetin e Korces. Mbas prezantimit te ketij plan,i pjestare te ketyre dy komuniteteve kane prezantuar vlerat e tyre kulturore si dhe traditat e tyre permes nje shfaqeje shumngjyreshe.  Dita Ndërkombëtare e Romëve

Dita Ndërkombëtare e Romëve është një kremtim i historisë Rome, traditave dhe kulturës ashtu si edhe nje thirrje për përfshirje sociale. Kjo ditë synon gjithashtu të rrisë ndërgjegjësimin mbi sfidat me të cilat përballen komunitetet Rome në të gjithë botën.Në kuadër të kësaj dite zv.kryetarja e Bashkisë Korcë Benila Themeli dhe përfaqësues të Drejtorisë Rajonale Arsimore Korcë, kanë marrë pjesë në një aktivitet festiv me fëmijet e kopshtit 6 në qytet. Ky kopësht është një shembull i bashkëjetesës midis komuniteteve duke qënë se rreth 19 fëmijë që e frekuentojnë çdo ditë vijnë nga familje rome.Kjo dite vjen si nje apel per te gjithe shoqerine per me shume te drejta e vemendje.  Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka takuar studente te Fakultetit te Arkitektures te Universitetit te Tiranes.

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka takuar studente te Fakultetit te Arkitektures te Universitetit te Tiranes. Keta studente do te jene pjese e projektit per rikonstruksionin dhe rivitalizimin e “Pazarit te Vjeter te Korces”. Pas investimit 600 mije euro ne fazen e pare per sistemin e kanalizimeve, ndricimit publik dhe shtrimit me kalldrem te pazarit, ky studim eshte nje perpjekje serioze per fazat e metejshme te restaurimit dhe rivitalizimit te Pazarit te Vjeter te Korces. Puna gjate ketyre fazave do te perqendrohet ne restaurimin e godinave dhe fasadave si edhe ne venien ne funksion te ketyre objekteve. Pazari i Korces ka vlera unikale, dhe restaurimi e rivitalizimi i tij do te kete ndikim te drejtperdrejte jo vetem ne ruajtjen e vlerave te trashegimise kulturore por edhe ne zhvillimin e turizmit, zhvillimin ekonomik lokal, rritjen e punesimit etj.  Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Diskriminimit Racor

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Diskriminimit Racor. Në këtë ditë kujtohet 21 marsi i vitit 1960, kur në Republikën Jugafrikane u vranë 69 njerëz që po demonstronin paqësisht kundër aparteidit.
Shumë demonstrues, që po merrnin pjesë në protestat paqësore në vendbanimin e të varfërve 50 kilometra në jug të Johanesburgut, më 21 mars 1960 policia i qëlloi pas shpine kur po iknin. 
   100 vjetori i formimit te kabinetit nga Vidi

Me iniciativen e historianit te rri korcar Nikolin Kotherja (njeheresh edhe drejtuesi i Muzeut Kombetar te Arsimit) dhe me mbeshtetjen e Bashkise Korce, eshte organizuar nje aktivitet elitar me rastin e 100 vjetorit te formimit te kabinetit te pare te qeverise shqiptare nga Princ Vidi. E vecanta e ketij aktiviteti ishte se per here te pare i orkestruar mjeshterisht nga kompozitori Josif Minga u kendua Himni Mbreteror i asaj kohe i cili nuk ishte kenduar kurre me pare. Nderkohe qe teksti edhe muzika e Himnit Mbreteror u krijuan serisht nga dy korcare Loni Llogori dhe Spiridon Ilo.  Promovohet libri "Himni Kombetar"i Vasil Toles ne Korce

Eshte folur shume per historine e Himnit, por peripecite qe ka kaluar per te ardhur ne ditet tona, muzikologu dhe akademiku Vasil Tole i ka percjelle ne librin Himni Kombetar. Autorit i jane dashur 15 vite pune per te perfunduar kete liber dhe per tia sjelle ate lexuesit duke rrefyer veshtiresite e shumta qe ka kaluar ky himn, perpjekjet per ta zevendesuar ate qe ne kohen e Princ Vidit me Himnin Mbreteror si edhe fakte te tjera te dokumentuara te ketij historiku deri ne ditet tona. Duke vleresuar Korcen si djepin e kultures dhe arsimit, Vasil Tole promovoi kete liber ne ambjentet e Qendres Kulturore Vangjush Mio. Artdashes dhe personalitete te qytetit te Korces te pranishem, e vleresuan librin per pasurine e tij dokumentare,per faktet qe ai sjell si edhe per analizen e hollesishme te ketij studimi i cili nxjerr ne pah edhe nje here vlerat dhe aftesite e pakundershtueshme te patrioteve te cilet bene te mundur qe himni kombetar prej 100 vitesh te kendohet nga te gjithe shqiptaret.  Rigjenerimi i Qytetit

Banorët e qytetit të Korçës prekin çdo ditë nga afër ndryshimin rrënjësor që është bërë falë investimeve të bashkisë. Sipërfaqe të gjelbëruara, ndriçim , stola si dhe kënde lojrash për fëmijë të zë syri në shumë lagje të qytetit në qendër dhe periferi. Puna e bashkisë dhe e Ndërmarrjes së Shërbimeve Publike ka qënë e vazhdueshme për mirëmbajtjen e tyre.Me moton "Per nje qytet me te paster", bashkia po punon për hapjen e puseve të reja të cilat do të mundësojnë vaditjen e lulishteve, shtimin e stolave të rinj si dhe vendosjen e ndriçuesve modernë dhe ekonomikë,si dhe pastrimin ne zonat e konsideruara si problematike ne qytet. Pemë të reja u mbollën në lagje të ndryshme të qytetit në qendër dhe periferi të tij dhe aktualisht Ndërmarja e Shërbimeve Publike eshte duke mbjelle peme te reja dhe duke shtuar siperfaqe te gjelberuara edhe ne hyrje te qytetit.  7 Marsi me mesues pensioniste te qytetit te Korces

7 Marsi me mesues pensioniste te qytetit te Korces

Per te disatin vit rradhazi, Bashkia Korce ka organizuar nje pritje te ngrohte per mesuesit pensioniste te qytetit te Korces. Me ndjesi të veçantë respekti e adhurimi, sidomos veteranëve të arsimit të cilët sherbyen me devotshmeri për edukimin e shume brezave, stafi i bashkise ju rezervoi kete pritje te vecante per ta bere kete dite edhe me te bukur . 
Mësuesit janë thesari i nje kombi dhe ata janë shumë të pasur me kujtimet e bukura dhe respektin e ish nxënësve. Ne kete pritje ata jane pershendetur nga Zv.kryetari i Bashkise Korce Stefan Germenji, Drejtori i DAR Kristaq Grabocka si edhe nga Prefekti i Qarkut Korce Ardit Konomi. Nje emocion te vecante ka sjelle per te pranishmit edhe fituesi i konkursit Eseja me e mire (dedikuar mesuesit), Kistian Petro i cili u vleresua me nje certifikate nga Bashkia Korce.  Miratimi i Buxhetit 2014

Viti 2014 do te jete viti i zbatimit te projekteve te medha infrastrukturore ne qytetin e Korces.

Keshilli Bashkiak ka miratuar sot buxhetin per vitin 2014. Vetem gjate ketij viti me mbeshtetjen financiare te qeverise por edhe te donatoreve te huaj, do te marrin jete nje sere projektesh te medha te cilat ne total kapin shifren 18.700.000 dollare. 

- Rikonstruksioni i Parkut "Rinia" dhe sheshit para Teatrit "A.Z.Cajupi" (vlera 5.000.000 Dollare).
- Rikonstruksioni i Pazarit te Vjeter (vlera 5.000.000 Dollare).
- Ndertimi i Tregut te Ri tek ish- UMB (vlera 700.000 Dollare).
- Shtrimi i rrjetit te kanalizimeve ne tre lagjet 4,10 dhe 14 te qytetit dhe rehabilitimi i rrugeve dhe shesheve (vlera 6.000.000 Dollare).
- Investime te tjera ne infrastrukture (vlera 2.000.000 Dollare).

Gjate vitit 2014, do te vazhdojne te gjitha projektet e rendesishme sociale si Karta e Pensionistit, Qendrat Komunitare per te Moshuarit dhe femijet ne nevoje, Kitet Shkollore, Kampi Veror, por njekohesisht do te zbatohen edhe projekte te reja si Qendra Multifunksionale per femije (e cila do te celet brenda pak javesh), Qendra Komunitare per Komunitetin Rom tek Sporti i Vogel etj. Ne vemendjen e Bashkise Korce do te jene edhe ne vazhdim projektet e rendesishme kulturore dhe artistike, te cilat jo vetem gjallerojne jeten ne qytet por jane edhe nje atraksion turistik qe e ben Korcen destinacionin e turizmit vendas dhe te huaj gjate fundjaves dhe festave te medha.  Njoftim për përzgjedhjen e inspektorëve financiarë publikë.

URDHËR

NR.32 datë 27.02.2014

 

Në mbështetje të nenit 102, pika 4, të Kushtëtutës dhe nenit 6, pika 2, si dhe të nenit 13, pika 1dhe 2, të ligjit nr. 10294, datë 01.07.2010 “Për inspektimin financiar publik”, Ministri i Financave

Urdhëron:

   Njoftim

Bazuar në nenet 7 dhe 12 të ligjit nr.8378, dt. 22.7.1998, “Kodi Rrugor i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar; udhëziminnr. 7, dt. 10.6.2008, të Ministrit të Transportit, “Mbi rregullat, kriteret,dokumentacionin dhe procedurat për përzgjedhjen e subjektit që do të kryejë administrimine shërbimit të parkimit me pagesë në rrugë” të ligjit nr. 8652, dt. 31.7.2000 “Për Organizimin dhe Funksionimin eQeverisjes Vendore”, i ndryshuar dhe  vendimin  Revista Qyteti im Vere 2013

 


  Shpallje konkurrimi për vende të lira pune

 

REPUBLIKA E SHQIPËRISË

BASHKIA E QYTETIT

KORÇË

 

 

Shpallje konkurrimi për vende të lira pune

 

Bashkia Korçë shpall konkursin për vende të lira pune si më poshtë :

 

1.  Drejtor i Departamentit te te Ardhurave dhe Kontroll Territorit

Përshkrimi i shkurtër i punës

Organizon sektoret ne vartesi ne perputhje me sispozitat ligjore dhe nenligjore ne fuqi

Ben parashikimin e te ardhurave dhe supervizon ne menyre efiçente dhe periodike te ardhurat qe rrejedhin drejt institucionit te Bashkise nga subjektet qe i nenshtrohen sistemit fiskal lokal.

Harton dhe propozon politika dhe strategji mbi prespektiven e zhvillimit te biznesit te vogel dhe te madh,si dhe mundesine e kontrollit sa me efektiv te tyre ne territorin e qytetit brenda te gjitha ligjeve dhe normave te percaktuara per ushtrimin e aktivitetit.

Siguron mbrojtjen e shendetit te njerezve nga semundjet zoonotike(semundje te transmetuara nga kafshet tek njeriu),nepermjet kontrollit te vazhdueshem sanitaro veterinar te produkteve me origjine shtazore.

 

   Ambasadori Aleksander Arvizu viziton Bashkinë Korçë

Ambasadori i SHBA-së, Z. Aleksandër Arvizu vizitoi Bashkinë e Korçës, ku u takua me kryebashkiakun Sotiraq Filo dhe stafin e tij. Midis të tjerave Z. Arvizu tha se kjo ishte vizita e tij e katert ne Korce dhe se vazhdon te jete ende shumë i impresionuar nga njerëzit që ka takuar në qytetin tonë. Ky është një qytet me një histori krenare dhe me një traditë të admirueshme, dhe se ai vazhdon te mesoje dicka te re sa here qe e viziton Korcen.
-"Shetita tek Zona Kembesore ne qytet dhe me duhet te them se keni bere vertet nje pune shume te mire. E vleresoj dhe me vjen mire qe edhe ju jeni te kenaqur me bashkepunimin me Fondin Shqiptaro-Amerikan per Zhvillim". Me duhet t'iu pergezoj edhe per festat e bukura qe organizoni gjate vitit e sidomos per te famshmen Festen e Birres per te cilen kam degjuar vertet shume te flitet kudo", u shpreh Arvizu. Ambasadori Arvizu tha se është pikërisht ky vitalitet rruga e duhur për të ardhmen, çka krijon shpresë për njerëz si ai që duan më të mirën për Shqipërinë dhe shqiptarët. Kryetari i Bashkisë Sotiraq Filo bëri për ambasadorin një prezantim të historisë dhe traditave të qytetit të Korçës, duke falenderuar njëkohësisht popullin amerikan, i cili ka mbështetur këtë qytet dhe me realizimin e projekteve te ndryshme nëpërmjet programeve të organizatave te shumta qe ushtrojne aktivitetin e tyre ne Korce edhe me gjere. Gjithashtu kryebashkiaku Filo bëri një prezantim të të gjithë investimeve që janë realizuar në qytetin e Korçës si dhe nje sere projektesh te cilat presin te zbatohen se shpejti ne qytet.  Nje kartolinë nga Kori “Lira”

Aktivitetet e larmishme të Festave të Fundvitit të organizuara nga Bashkia Korçë, u  përmbyllën me Mbrëmjen Gala “Një Kartolinë nga Kori Lira”. Në ambientet e teatrit “Andon Zako Çajupi” janë kënduar këngë nga repertori i korit i cili është një nga vlerat identifikuese të kulturës korçare dhe asaj shqiptare në përgjithësi. Kjo mbrëmje e ndërthurur me muzikë dhe vargjet e bukura poetike nga artistë të qytetit të Korçës, përcolli një emocion të veçantë tek të pranishmit .  Last News... (Read all news)

Bookmark and Share
SEARCH
 
Revista e BashkiseLexoni ne Arkivë