Vazhdojnë punimet për ndërtimin e muzeut "Gjon Mili" në Korçë.

Vazhdojnë punimet për ndërtimin e muzeut "Gjon Mili" në Korçë.

Një tjetër vlerë shtohet në qendër të qytetit për t'i dhënë vlerësimin e merituar fotografit korçar me famë botërore. Falë mbështetjes së TAP, kjo hapësirë do të kthehet në një pikë atraksioni për turistët dhe dashamirësit e artit dhe kulturës.

Kompleksi Multifunksional Sportiv dhe Kulturor në Korçë

Kompleksi Multifunksional Sportiv dhe Kulturor në Korçë

I pari i këtij lloji në Shqipëri, është modeli që vendosëm për më shumë projekte që u shërbejnë atyre në të ardhmen.

read more
Shtohen sipërfaqet e gjelbra.

Shtohen sipërfaqet e gjelbra.

Filloi puna për rigjenerimin e lulishtes në lagjen 3 të qytetit.

read more
1000 pemë dekorative i shtohen Njësive Administrative të Bashkisë Korçë.

1000 pemë dekorative i shtohen Njësive Administrative të Bashkisë Korçë.

Puna filloi me 40 fidanë Paulonia, të cilat u mbollën në fshatin Mollaj, për të vazhduar më tej edhe në fshatra të tjerë.

Njoftim per vend te lire pune

     R E P U B L I K A E S H Q I P Ë R I S Ë

BASHKIA KORÇË

DREJTORIA E PËRGJITHSHME JURIDIKE DHE E

MENAXHIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE

SHPALLJE PËR LËVIZJE PARALELE DHE PËR PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

 Specialist për kontabilitetin

                                                                                                        Niveli minimal i diplomës “Master profesional”

Në shkencat ekonomike  Kategoria III.b 

 

SHKARKO DOKUMENT

Njoftim per vend te lire pune

R E P U B L I K A E S H Q I P Ë R I S Ë

                                                                                           BASHKIA KORÇË

DREJTORIA E PËRGJITHSHME JURIDIKE DHE E

MENAXHIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE

 

SHPALLJE PËR LËVIZJE PARALELE DHE PËR NGRITJE NË DETYRË NË KATEGORINË E ULËT DREJTUESE

Përgjegjës i Sektorit të Shërbimeve Sociale, kategoria III.a/1

Niveli minimal i diplomës “Master Shkencor” 

 

SHKARKO DOKUMENT

Njoftim

 

         REPUBLIKA E SHQIPËRISË

       BASHKIA KORÇË

                                      

 

NJOFTIM MBI REZULTATET E VERIFIKIMIT PARAPRAK  PËR NGRITJE NË DETYRË  NË KATEGORINË E ULËT DREJTUESE

 

Përgjegjës i Sektorit, kategoria III.a/1

Niveli minimal i diplomës “Master Shkencor”

                    

 

read more
Parada e Babagjyshit

Parada e Babagjyshit

Për të 11-tin vit rradhazi Babagjyshi mblodhi vogëlushët e qytetit për të përcjellë urimin dhe atmosferën festive të fundvitit.

read more
Gëzuar 2018!

Gëzuar 2018!

Ansambli Artistik "Skënderbeu" dhe dy balerinët e T.K.O.B. Enada Hoxha e Gerd Vaso, përcollën urimin e tyre përmes një performance të shkëlqyer artistike.

read more
Festat sjellin gëzim edhe në Shtëpinë e Foshnjës "Lulet e Vogla"

Festat sjellin gëzim edhe në Shtëpinë e Foshnjës "Lulet e Vogla"

Dhurata dhe shumë dashuri për vogëlushët e Shtëpisë së Foshnjës në Korçë nga deputetja Elisa Spiropali dhe Kryetari i Bashkisë Sotiraq Filo në këto ditë festive.

Familjet në nevojë ndihmohen bujarisht nga policia bashkiake, Bashkia Korçë.

Familjet në nevojë ndihmohen bujarisht nga policia bashkiake, Bashkia Korçë.

Urojmë një vit të ri me më shumë solidaritet mes njëri tjetrit.

Festë me 325 nxënësit e shkëlqyer të shkollave 9-vjeçare të Korçës.

Festë me 325 nxënësit e shkëlqyer të shkollave 9-vjeçare të Korçës.

Modeli që na frymëzon ta bëjmë Korçën çdo ditë më të bukur.

Dy objekte publike inovative dhe emancipuese për Korçën.

Dy objekte publike inovative dhe emancipuese për Korçën.

Inspektimi i punimeve në Bashkia e Re dhe Biblioteka e Re me Galerinë e Arteve.

read more
Ushqim i Shëndetshëm në Shkolla

Ushqim i Shëndetshëm në Shkolla

4 shkolla në Bashkinë e Korçës janë përzgjedhur të jenë pjesë e këtij projekti nëpërmjet të cilit do te ofrohet ushqim i shëndetshëm.

read more
Zhvilluam mbledhjen e përvitshme të Komitetit Drejtues Kundër Dhunës në Familje.

Zhvilluam mbledhjen e përvitshme të Komitetit Drejtues Kundër Dhunës në Familje.

Ky mekanizëm, i ngritur për referimin dhe asistimin e rasteve të dhunës në familje, synon minimizimin e këtij fenomeni në Bashkinë e Korçës.

Takim me Z. Claus Neukirch, Shef i Zyrës së Misionit të Këshillit të Europës.

Takim me Z. Claus Neukirch, Shef i Zyrës së Misionit të Këshillit të Europës.

Bashkia Korçë do të jetë një prej 50 bashkive përfituese të Programit të Këshillit të Europës “ROMACTED", program i qeverisjes së mirë dhe fuqizimit rom në nivelin vendor.

read more
101 Vjet nga Shpallja e Krahinës Autonome të Korçës.

101 Vjet nga Shpallja e Krahinës Autonome të Korçës.

Përkujtuam këtë ditë në Shtëpinë e Flamurit, ku 100 vjet më parë Themistokli Gërmenji ngriti flamurin.

"Buxhetimi me Pjesëmarrje", me banorët e Nj.A. Voskop dhe Mollaj.

"Buxhetimi me Pjesëmarrje", me banorët e Nj.A. Voskop dhe Mollaj.

Diskutuam së bashku lidhur me shqetësimet, problematikat dhe nevojat e komunitetit, për të vendosur prioritetet e investimeve për vitin 2018. 

"Praktika më e mirë rajonale"

"Praktika më e mirë rajonale"

Bashkia Korçë, fituese e konkursit praktika më e mirë në rang rajonal dhe kombëtar, me projektin e Njësisë Kreative.

"Buxhetimi me Pjesëmarrje" me banorët e qytetit të Korçës

"Buxhetimi me Pjesëmarrje" me banorët e qytetit të Korçës

Diskutuam së bashku lidhur me shqetësimet,problematikat dhe nevojat e komunitetit, për të vendosur prioritetet e investimeve për vitin 2018. 

“UNË E DUA POEZINË”

“UNË E DUA POEZINË”

Një aktivitet i veçantë nga QKF “Mihal Grameno”, ku fëmijët e talentuar të qytetit sollën interpretime emocionuese.

Takim konsultativ me Komisionin Këshillimor Qytetar Vendor

Takim konsultativ me Komisionin Këshillimor Qytetar Vendor

Në kuadër të hartimit të Projekt-Buxhetit për vitin 2018, zhvilluam një takim me Komisionin Këshillimor Qytetar Vendor.

read more
Përballimi i situatave emergjente të shkaktuara nga rreshjet.

Përballimi i situatave emergjente të shkaktuara nga rreshjet.

Që prej dy vitesh po bëhet një punë e jashtëzakonshme, duke mbajtur pastër kanalet kullues për të parandaluar situata të rreshjeve të pazakonta.

read more
Marrja e masave për përballimin e situatave emergjente.

Marrja e masave për përballimin e situatave emergjente.

Drejtoria e Shërbimeve Publike, Bashkia Korçë dhe të gjitha strukturat e kullimit kanë filluar punën dhe janë në gatishmëri të plotë për çdo emergjencë.

read more
Ansambli "Skënderbeu" solli një kolazh të mrekullueshëm folklorik, "Shpirti i Ballkanit".

Ansambli "Skënderbeu" solli një kolazh të mrekullueshëm folklorik, "Shpirti i Ballkanit".

Korça është qyteti që i dhuron publikut çdo javë shfaqje të mrekullueshme.

GËZUAR 29 NËNTORIN!

GËZUAR 29 NËNTORIN!

Mirënjohje dhe respekt për të gjithë ata që luftuan për lirinë!

read more
Korça pjesë e panairit “Shqipëria Punon Tokën”

Korça pjesë e panairit “Shqipëria Punon Tokën”

31 bashki, 600 fermerë nga e gjithë Shqipëria për të prezantuar krenarinë e prodhimit vendas.

105 VJETORI I PAVARËSISË NË QYTETIN E KORÇËS!

105 VJETORI I PAVARËSISË NË QYTETIN E KORÇËS!

Mirënjohje dhe nderim në këtë ditë, simbolikë e një prej momenteve më të rëndësishme në historinë e vendit tonë.

Buxhetimi me Pjesëmarrje në Njësinë Administrative Voskopojë

Buxhetimi me Pjesëmarrje në Njësinë Administrative Voskopojë

Diskutuam së bashku lidhur me shqetësimet, problematikat dhe nevojat e tyre, për të vendosur prioritetet e investimeve për vitin 2018.

read more
Nisma "Të mbajmë pastër Shqipërinë"

Nisma "Të mbajmë pastër Shqipërinë"

Aksionit PASTROJMË SHQIPËRINË QË DUAM iu bashkuam edhe ne.

read more
Buxhetimi me Pjesëmarrje në Njësinë Administrative Drenovë

Buxhetimi me Pjesëmarrje në Njësinë Administrative Drenovë

Vazhdojmë takimet e "Buxhetimit me Pjesëmarrje", një proces renditjeje prioritetesh dhe vendimmarrje i përbashkët, përmes të cilit komuniteti dhe pushteti vendor vendosin bashkarisht në lidhje me akordimin e investimeve publike.

read more
Buxhetimi me Pjesëmarrje në Njësinë Administrative Vithkuq

Buxhetimi me Pjesëmarrje në Njësinë Administrative Vithkuq

Diskutuam lidhur me nevojat e tyre dhe realizimin e projekteve që do të sjellin përmirësim të ndjeshëm në kushtet e jetesës.

read more
68 bursa për nxënësit e shkëlqyer të qytetit!

68 bursa për nxënësit e shkëlqyer të qytetit!

Për të tetin vit rradhazi, Bashkia Korçë vlerësoi nxënësit me rezultate të shkëlqyera nga gjimnazet publike dhe jopublike të Korçës.

MBRO VETEN! RAPORTO!

MBRO VETEN! RAPORTO!

Bashkia Korçë organizoi aktivitetete sensibilizuese kundër dhunës, për informimin dhe ndërgjegjësimin e fëmijëve të shkollave 9-vjeçare.

 

read more

SHPALLJE PËR LËVIZJE PARALELE DHE PËR PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

R E P U B L I K A E S H Q I P Ë R I S Ë

                                                                                          BASHKIA KORÇË

DREJTORIA E PËRGJITHSHME JURIDIKE DHE E

MENAXHIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE

 

        

                                                                                              Nr.____.prot                        Korçë më ____/____/2017

 

SHPALLJE PËR LËVIZJE PARALELE DHE PËR PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

 

 

read more
Bashkëpunim me të rinjtë për të realizuar projekte të reja

Bashkëpunim me të rinjtë për të realizuar projekte të reja

Takim i Kryebashkiakut Sotiraq Filo me nxënësit e shkollës së mesme të gjuhëve të huaja "Faik Konica" në Korçë.

read more
"11 Nëntor 1918"

"11 Nëntor 1918"

Përkujtuam me nderim dhe respekt Armëpushimin e 11 Nëntorit 1918.

read more
100-vjetori i Liceut Kombëtar të Korçës

100-vjetori i Liceut Kombëtar të Korçës

Në qytet u zhvilluan aktivitete të shumta, për të nderuar një prej momenteve më të rëndësishme të historisë, çeljen e Liceut Kombëtar të Korçës. 

read more
Zyra Rajonale e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi në Korçë

Zyra Rajonale e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi në Korçë

Mbështetëm krijimin e kësaj zyre pilot për të siguruar akses dhe afërsi me publikun.

read more
Shkollë e re në fshatin Vinçan, Njësia Administrative Voskop

Shkollë e re në fshatin Vinçan, Njësia Administrative Voskop

Infrastrukturë e përmirësuar dhe vëmendje e veçantë për fëmijët.

read more
Bashkëbisedim me grupin e studentëve nga Universitet Politeknik i Worcester (WPI) në SHBA

Bashkëbisedim me grupin e studentëve nga Universitet Politeknik i Worcester (WPI) në SHBA

Studentët e Universitetit Politeknik të Worcester (WPI) në SHBA, janë duke punuar bashkë me stafin e UKKO SH.A për të zhvilluar një projekt propozim për sisteme të integruar të trajtimit të ujrave të ndotura për dy fshatra të Bashkisë Korçë.

read more
"La Traviata" në teatrin "A. Z. Çajupi" të Korçës!

"La Traviata" në teatrin "A. Z. Çajupi" të Korçës!

Emocione të shumta për publikun artdashës korçar falë profesionalizmit të shkëlqyer, që solli për dy mbrëmje rradhazi kasti i mrekullueshëm i operas.

read more

SHPALLJE

   REPUBLIKA E SHQIPERISË

BASHKIA KORÇË

 

 

 

 

Drejtoria Juridike

 

 

Nr______prot                                                                                           Date 06.11.2017

                                                        SHPALLJE

 

 

Për dhënien me qira

1.      të pasurisë tokë arë me sipërfaqe 64 900 m2 me numër pasurie 438 të ndodhur në fashatin Dishnicë

2.      të pasurisë tokë arë me sipërfaqe 50 100 m2 me numër pasurie 446/2 të ndodhur në fshatin Dishnicë

 

 

read more
Voskopoja një atraksion i rëndësishëm turistik për Korçën

Voskopoja një atraksion i rëndësishëm turistik për Korçën

Vazhdon puna për zbatimin e projektit madhor për rikonstruksionin e qendrës, infrastrukturës rrugore dhe restaurimin e Monumenteve të Kulturës. 

read more
“Master Profesional për Restaurimin e Monumenteve të Kulturës”

“Master Profesional për Restaurimin e Monumenteve të Kulturës”

22 restauratorë të rinj janë diplomuar pas përfundimit të studimeve në “Master Profesional për Restaurimin e Monumenteve të Kulturës”.

read more
Korça feston Halloween

Korça feston Halloween

Organizuam një festë me kostume, maska, lojra e dekor të veçantë.

read more
“Ditët e Mios”

“Ditët e Mios”

20 piktorë nga vende të ndryshme të botës hodhën në telajo vjeshtën e bukur të Korçës.

read more
Vizito Korçën!

Vizito Korçën!

E quajnë Qyteti i Serenatave, Qyteti i Dashurisë, Qyteti i Artit, Qyteti i Shkollës së Parë Shqipe, Qyteti i Birrës, Parisi i Vogël dhe po ta shohësh nga afër, gjen plot cilësi të tjera që të ftojnë ta vizitosh sërish Korçën.

read more
100 VJETORI I LICEUT KOMBËTAR TË KORÇËS!

100 VJETORI I LICEUT KOMBËTAR TË KORÇËS!

Nderim dhe respekt për Liceun Kombëtar të Korçës, një nga vatrat arsimore më të rëndësishme në Shqipëri.

read more
Gëzuar Ditën e Çlirimit!

Gëzuar Ditën e Çlirimit!

Aktivitete të shumta për të festuar 24 Tetorin, Ditën e Çlirimit të Korçës.

Me Parkun Olimpik, edhe 4 fusha të reja tenisi i shtohen qytetit të Korçës

Me Parkun Olimpik, edhe 4 fusha të reja tenisi i shtohen qytetit të Korçës

Inaguruam këto fusha të standarteve europiane me Turneun U12 dhe U14 të tenisit, për djem dhe vajza.

read more
Dita Amerikane në Pazari i Vjetër i Korçës

Dita Amerikane në Pazari i Vjetër i Korçës

Një fundjavë e mbushur me aktivitete, argëtim por edhe histori e materiale nga jeta e shqiptarëve në Amerikë ndër vite.

read more
Terminal i ri për transportin publik të udhëtarëve në Korçë

Terminal i ri për transportin publik të udhëtarëve në Korçë

U miratua në KKT projekti i terminalit të ri të autobusave dhe mikrobusave në qytetin e Korçës.

read more
Orkestra e Harqeve të Korçës

Orkestra e Harqeve të Korçës

Pas 20 vitesh, Korçës i rikthehet Orkestra e Harqeve.

read more
Ndërtimi i unazës Korçë-Polenë-Voskop-Korçë

Ndërtimi i unazës Korçë-Polenë-Voskop-Korçë

Investimi me vlerë 4 mln $ përfshin edhe rikonstruksionin e kilometrave të parë të rrugës që të çon drejt fshatit turistik të Voskopojës.

read more
Lufta ndaj informalitetit tek mjetet e transportit publik

Lufta ndaj informalitetit tek mjetet e transportit publik

Drejtoria e Kontroll Territorit dhe Policia Bashkiake në bashkëpunim me Njësinë e Qarkullimit Rrugor, të vendosur për të luftuar konkurrencën e pandershme në automjetet e transportit të qytetarëve.

read more
Portieri dhe kapiteni i ekipit të futbollit Korçar vlerësohet me titull

Portieri dhe kapiteni i ekipit të futbollit Korçar vlerësohet me titull

Orges Shehi nderohet me titullin "Honoris Causa" nga universiteti "Fan Noli".

read more
"Tetori Gjerman"

"Tetori Gjerman"

Një aktivitet i veçantë në kuadrin e 30-vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Gjermanisë dhe Shqipërisë u zhvillua në ambjentet e Teatrit "Andon Zako Çajupi" në qytetin e Korçës.

read more
Shkollë e re në fshatin Kamenicë, Njësia Administrative Mollaj

Shkollë e re në fshatin Kamenicë, Njësia Administrative Mollaj

Ndërtuam ambjente të përshtatshme për 150 fëmijë dhe 15 mësues, të cilët në vazhdim do të zhvillojnë mësimin brenda çdo parametri bashkëkohor.

read more
Fabrika e re "TONA-AL"

Fabrika e re "TONA-AL"

Siguri ushqimore dhe standarte maksimale të prodhimit tek Impianti i ri i grumbullimit dhe therrjes së bagëtive në Korçë.

read more
"Shtëpia e Bernarda Albës"

"Shtëpia e Bernarda Albës"

U rikthye tek Hani i Elbasanit, kryevepra e Lorkës "Shtëpia e Bernarda Albës".

read more
Sistemim-asfaltim i rrugëve në Lgj. 8 të qytetit

Sistemim-asfaltim i rrugëve në Lgj. 8 të qytetit

Asfaltuam 1500 m2 në rrugët "Bari Zylali" dhe "Spase Pema", në lagjen 8 të qytetit.

read more
Festa e Mollës

Festa e Mollës

Për të 3-tin vit rradhazi organizuam këtë festë në Mollaj duke promovuar produktin vendas, mollën dhe nënproduktet e saj.

read more
"Të bashkohemi përmes leximit"

"Të bashkohemi përmes leximit"

Personazhe dhe përralla për fëmijët e qytetit, në kuadër të politikave nxitëse të leximit.

read more
Vizitë e ambasadorit italian në Bashkinë e Korçës

Vizitë e ambasadorit italian në Bashkinë e Korçës

Kryebashkiaku Sotiraq Filo priti në ambientet e bashkisë, ambasadorin italian në Shqipëri z. Alberto Cutillo.

read more
Pastrimi i kanaleve kullues dhe vaditës në tokat bujqësore

Pastrimi i kanaleve kullues dhe vaditës në tokat bujqësore

Në Bulgarec, Ndërmarrja e Shërbimeve Publike është duke punuar për pastrimin e kanalit kryesor kullues, i cili fillon nga kolektori i fshatit Shamoll deri në rrugën nacionale Korçë-Tiranë.

read more
Sistemim-asfaltim i rrugëve dhe shesheve në Lgj.16 të qytetit

Sistemim-asfaltim i rrugëve dhe shesheve në Lgj.16 të qytetit

10 mijë m2 rrugë janë asfaltuar nga bashkia gjatë këtij muaji, në gjashtë lagje të qytetit.

read more
Programi i Transparencës më i mirë në Shqipëri

Programi i Transparencës më i mirë në Shqipëri

Bashkia e Korçës merr Çmimin e Transparencës me qytetarët për vitin 2017.

read more
Ditët e Trashëgimisë Kulturore në Korçë

Ditët e Trashëgimisë Kulturore në Korçë

Dy ekspozita të veçanta u organizuan në Muzeun Kombëtar të Arsimit.

read more
Ndërhyrje për rehabilitimin e rrugës "Pandeli Vangjeli"

Ndërhyrje për rehabilitimin e rrugës "Pandeli Vangjeli"

Rehabilituam hapësirën mes pallateve në rrugën "Pandeli Vangjeli" duke përmirësuar infrastrukturën për banorët.

read more
Sistemim-asfaltim i rrugës dhe sheshit në fshatin Pulahë

Sistemim-asfaltim i rrugës dhe sheshit në fshatin Pulahë

Inspektuam ecurinë e punimeve të rrugës në fshatin Pulahë.

read more
"Markata e Shijes"

"Markata e Shijes"

Një projekt ambicioz, realizimi i të cilit do t'i sjellë Korçës një tjetër pol ekonomiko-turistik.

read more
Rikonstruksioni i plotë i shkollës në fshatin Lumalas

Rikonstruksioni i plotë i shkollës në fshatin Lumalas

105 fëmijë, të cilët ndjekin mësimin në shkollën e fshatit Lumalas, tani kanë një godinë të re, klasa me standarte bashkëkohore, ambjente çlodhëse dhe terrenin e tyre sportiv.

read more
Kryetari i Bashkisë Kozan Z. Ioanidhis Eleftherios vizitoi Bashkinë e Korçës.

Kryetari i Bashkisë Kozan Z. Ioanidhis Eleftherios vizitoi Bashkinë e Korçës.

Gjatë takimit u diskutua shtrirja e bashkëpunimit të ndërsjelltë në një rrjet më të gjerë me bashkitë e vendeve të tjera europiane.

read more
"Koko Fest", Festivali i Komedisë në Korçë 2017

"Koko Fest", Festivali i Komedisë në Korçë 2017

U mbyll edicioni i katërt i Koko Fest 2017, me shtatë trupa pjesëmarrëse nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia.

read more
"Dita pa makina"

"Dita pa makina"

Të gjithë së bashku nëpërmjet pedalimit të tyre me biçikleta përcollën mesazhin për të mbrojtur natyrën dhe shëndetin nga përdorimi masiv i automjeteve.

read more
Punime në Njësinë Administrative Drenovë

Punime në Njësinë Administrative Drenovë

Gjatë ndërhyrjes për rehabilitimin e një prej degëzimeve të rrugës "Antonio Athanas", Njësia Administrative Drenovë.

read more
Takim për Programin e Buxhetimit Afatmesëm 2018 - 2020 në Njësinë Administrative Bulgarec

Takim për Programin e Buxhetimit Afatmesëm 2018 - 2020 në Njësinë Administrative Bulgarec

Me banorët e Njësisë Administrative Bulgarec, për të vendosur së bashku prioritetet për investimet publike në zonat ku ata jetojnë.

read more
Sistemimi dhe rehabilitimi i rrugëve mes parcelave

Sistemimi dhe rehabilitimi i rrugëve mes parcelave

Në Dvoran, i dhamë zgjidhje kësaj problematike dhe fermerët tani e kanë më të lehtë punën në tokat e tyre bujqësore.

read more
Takim për Buxhetimin Afatmesëm 2018 - 2020 në Njësinë Administrative Mollaj

Takim për Buxhetimin Afatmesëm 2018 - 2020 në Njësinë Administrative Mollaj

Me banorët e Njësisë Administrative Mollaj, për të marrë propozimet e tyre konkrete për nevojat e tyre për investime publike në zonat ku ata jetojnë.

read more
Parku Japonez në Korçë

Parku Japonez në Korçë

Së shpejti një hapësirë e re e gjelbëruar do t'i shtohet qytetit të Korçës.

read more

Ftese per negociata

REPUBLIKA E SHQIPËRISË

BASHKIA KORÇË

Korçë, më datë___/___/ 2017

 

FTESË PËR NEGOCIATA

 

Për mediat televizive:

1.RTV Korça; 2. TVLobi;

 

Bashkia Korçë në mbështetje të VKM-së nr. 1195, datë 05.08.2008 “Për blerjen, zhvillimin, prodhimin e programeve a reklamave për transmetim nga operatorët radiotelevizivë ose botim në median e shkruar dhe për kontratat për kohë transmetimi nga organet e administratës shtetërore” kërkon të realizojë procedurën për publikim njoftimi në median televizive të:

 

read more
Takim për Buxhetimin Afatmesëm në qytetin e Korçës

Takim për Buxhetimin Afatmesëm në qytetin e Korçës

Me banorët e qytetit të Korçës, diskutuam prioritetet e investimeve për 3 vitet në vazhdim.

read more
Inagurimi i punimeve të blv. "Fan Noli"

Inagurimi i punimeve të blv. "Fan Noli"

Një projekt, i cili përmirësoi infrastrukturën, shtoi hapësirën e gjelbëruar si dhe rriti sigurinë e qarkullimit rrugor për këmbësorët dhe automjetet.

read more
Pastrimi dhe sitemimi i kanalit të pritjes së ujrave të larta të Moravës, në fshatin Mborje

Pastrimi dhe sitemimi i kanalit të pritjes së ujrave të larta të Moravës, në fshatin Mborje

Pastrimi i materialit poshtë 4 urave dhe ngritja e argjinaturës, do të zgjidhin rrezikun e përmbytjes nga rreshjet me intensitet të lartë.

read more
Punime në rrugën "Fetah Selca"

Punime në rrugën "Fetah Selca"

Drejt përfundimit punimet për rikonstruksionin e rrugës "Fetah Selca" në lagjen 5 të qytetit.

read more
Masa përgatitore për fillimin e vitit të ri shkollor 2017 - 2018.

Masa përgatitore për fillimin e vitit të ri shkollor 2017 - 2018.

Infratsrukturë e përmirësuar për zhvillimin e procesit mësimor në këtë vit të ri shkollor.

read more
Punime për ndërtimin e unazës Korçë-Polenë-Voskop-Korçë

Punime për ndërtimin e unazës Korçë-Polenë-Voskop-Korçë

Një segment me parametra bashkëkohorë, i cili u shërben qindra banorëve. 

Pastrim i kanaleve kullues në tokat bujqësore

Pastrim i kanaleve kullues në tokat bujqësore

Mbi 1000 hektarë sipërfaqe toke të fshatit Dvoran dhe Qatrom do të mund të përdoret plotësisht nga fermerët.

read more
Kompleksi Shumëfunksional, sportiv dhe kulturor

Kompleksi Shumëfunksional, sportiv dhe kulturor

Vazhdojmë punën për ndërtimin e qendrës më të madhe në Shqipëri për fëmijët, me ambiente sportive dhe argëtuese.

read more
100 vjetori i krijimit të shkollës së parë shqipe në fshatin Dardhë

100 vjetori i krijimit të shkollës së parë shqipe në fshatin Dardhë

Me këtë rast, u mbajt konferenca përkujtimore - shkencore për themelimin e shkollës së parë në gjuhën shqipe në Dardhë "1917-2017".

Vazhdon puna për ndërtimin e rrugës në fshatin Belorta

Vazhdon puna për ndërtimin e rrugës në fshatin Belorta

Projekti përfshin ndërtimin e rrugëve në 8 fshatra të Bashkisë Korçë me qëllim përmirësimin e ndjeshëm të infrastrukturës rrugore. 

Delegacioni i Ambasadës së Kinës vizitoi Bashkinë Korçë

Delegacioni i Ambasadës së Kinës vizitoi Bashkinë Korçë

Gjatë takimit me të ngarkuarin me punë të Ambasadës së Kinës në Bashkinë e Korçës.

read more
Ambasadori i Republikës Çeke zhvilloi një vizitë zyrtare në Bashkinë e Korçës

Ambasadori i Republikës Çeke zhvilloi një vizitë zyrtare në Bashkinë e Korçës

Gjatë takimit, diplomati çek vlerësoi potencialin turistik dhe kulturor të Korçës si dhe garantoi bashkëpunimin në disa projekte.

read more
"FESTA E BIRRËS" në Korçë

"FESTA E BIRRËS" në Korçë

Eventi më i madh veror në Shqipëri.

read more
Drejt përfundimit ndërtimi i shkollës në fshatin Kamenicë

Drejt përfundimit ndërtimi i shkollës në fshatin Kamenicë

Këtë vit shkollor, nxënësit e shkollës do të kenë mundësinë të zhvillojnë procesin mësimor në ambjente bashkëkohore.

Inspektim i punimeve në fshatin Kamenicë

Inspektim i punimeve në fshatin Kamenicë

Drejt përfundimit rruga e brendëshme në fshatin Kamenicë.

read more
Ambasadorja e Francës Znj. Christina Vasak, zhvilloi një vizitë zyrtare në Bashkinë e Korçës

Ambasadorja e Francës Znj. Christina Vasak, zhvilloi një vizitë zyrtare në Bashkinë e Korçës

Gjatë takimit, Kryetari i Bashkisë së Korçës Sotiraq Filo dhe diplomatja e Francës, shprehën interesin e tyre për të intensifikuar marrëdhëniet me interes të përbashkët.

Festa e Lakrorit

Festa e Lakrorit

Një traditë e përvitshme, që ka për qëllim gjallërimin e jetës turistike, por edhe ruajtjen e traditës së gatimit tradicional, lakrorit në saç.

read more
Punime në fshatin Kuç i Zi, njësia administrative Bulgarec

Punime në fshatin Kuç i Zi, njësia administrative Bulgarec

Mbi 15 km rrugë mes parcelave në fshatrat e Korçës janë sistemuar për të lehtësuar punën e fermerëve.

read more
Shkolla Verore "Miqësia"

Shkolla Verore "Miqësia"

Për të 10-tin vit rradhazi, vogëlushët e qytetit të Korçës u bënë pjesë e ditëve verore plot argëtim.

read more
Ceremonia përmbyllëse e Simpoziumit Ndërkombëtar të Skulpturës dhe Arkitekturës 2017

Ceremonia përmbyllëse e Simpoziumit Ndërkombëtar të Skulpturës dhe Arkitekturës 2017

5 skulptura dhe Pavilione të reja i shtohen parkut të qytetit.

read more
 Vazhdojnë punimet në Voskopojë

Vazhdojnë punimet në Voskopojë

Voskopoja, së shpejti do të kthehet në fshatin turistik me infrastrukturën më të kompletuar në Shqipëri.

read more
Festivali i VI-të Ndërkombëtar i muzikës JAZZ

Festivali i VI-të Ndërkombëtar i muzikës JAZZ

Një atmosferë unike në Pazarin e Vjetër të Korçës.

read more
Ambasadorja e BE Romana Vlahutin vizitoi Korçën

Ambasadorja e BE Romana Vlahutin vizitoi Korçën

Ambasadorja Romana Vlahutin, ka vizituar Teatrin e ri, Pazarin e Vjetër, Muzeun e Artit Mesjetar, Muzeun Oriental "Bratko" dhe Shëtitoren "Fan Noli", investime të rëndësishme në qytetin e Korçës.

read more

Festa e Birrës 2017

Simpoziumi i Skulpturës 2017

Simpoziumi i Skulpturës 2017

Simpoziumi Ndërkombëtar i Skulpturës së Parkut, çeli edicionin e 8-të të tij në Korçë.

read more
Vizitë e Ambasadores së Republikës Federale të Gjermanisë

Vizitë e Ambasadores së Republikës Federale të Gjermanisë

Ambasadorja e Gjermanisë në Shqipëri Sussane Schutz ka zhvilluar një takim në Bashkinë e Korçës.

read more
Shkolla verore "Miqësia"

Shkolla verore "Miqësia"

Për të 10-tin vit rradhazi sjell një verë ndryshe për 100 vogëlushë të qytetit.

read more
"Unaza e Vogël" në fshatin Çiflig

"Unaza e Vogël" në fshatin Çiflig

Drejt përfundimit të punës për asfaltimin e "Unazës së Vogël" në fshatin Çiflig.

read more
Gëzuar Fiter Bajramin !

Gëzuar Fiter Bajramin !

Mbarësi dhe begati!

"Teatri i Kukullave" në Korçë

"Teatri i Kukullave" në Korçë

Pas shumë vitesh, Korçës i rikthehet Teatri i Kukullave.

read more
Shtëpia e Flamurit

Shtëpia e Flamurit

Korçës i rikthehet Shtëpia e Flamurit, objekti monument kulture, ndërtesa ku Themistokli Gërmenji ngriti flamurin shqiptar dhe shpalli Krahinën Autonome.

read more
Teatri “Andon Zako Çajupi” në Korçë

Teatri “Andon Zako Çajupi” në Korçë

Tempulli i artit hapi dyert për publikun, me një shfaqje klasike, duke mirëpritur kështu edhe artistët e Teatrit të Operas dhe Baletit me “Liqeni i Mjellmave”.

read more
“Korça Riciklon”

“Korça Riciklon”

Është projekti i bashkisë i cili përfshin 5 lagjet e para të qytetit, lagjet 1,2,3,11,12 me rreth 3000 familje, që po bëjnë ndarjen e mbetjeve të riciklueshme që në burim.

read more
Takim me banorë të fshatit Porodinë.

Takim me banorë të fshatit Porodinë.

Vazhdojmë punën tonë për të krijuar kushte optimale në çdo fshat, pjesë e bashkisë së madhe.

read more
Rikonstruksioni i rrugës në fshatin Barç

Rikonstruksioni i rrugës në fshatin Barç

Një investim i shumëpritur për banorët.

read more
1 Qershori

1 Qershori

Festuam ditën e fëmijëve në Parkun "Rinia", mes aktivitetesh të shumta.

read more
"Panairi i Punës 2017"

"Panairi i Punës 2017"

30 biznese dhe institucione publike të qytetit, ofruan hapësira punësimi dhe programe praktikash profesionale për të gjithë pjesëmarrësit.

read more
Netët Korçare të Poezisë 2017 - Parada Konkurruese e Poetëve

Netët Korçare të Poezisë 2017 - Parada Konkurruese e Poetëve

"Netët e Poezisë", një aktivitet tradicional, i cili solli për dy netë rradhazi freskinë e poezisë dhe krijime të veçanta në qytetin e Korçës.

read more
Mbjellja simbolike e Pemës së Poezisë

Mbjellja simbolike e Pemës së Poezisë

Korça, kryeqëndra e artit dhe kulturës, ka bërë bashkë shkrimtarë dhe poetë të njohur nga e gjithë Shqipëria dhe me gjerë.

read more
Vizitë e diplomatëve të Ambasadës Bullgare në Bashkinë e Korçës

Vizitë e diplomatëve të Ambasadës Bullgare në Bashkinë e Korçës

Gjatë takimit me Ambasadorin Bullgar z.Dimitër Arnaudov, ish-presidentin Bullgar z.Roisen Plevneliev, eurodeputetin z.Andrej Kovaçev dhe Kryetarin e fondacionit "Kujtesa Bullgare" z.Milen Vrabesvski.

read more
Vazhdojnë punimet në shëtitore "Fan Noli"

Vazhdojnë punimet në shëtitore "Fan Noli"

Gjatë inspektimit të punimeve për rikonstruksionin e Shëtitores "Fan Noli". Infrastrukturë bashkëkohore, e përshtatshme për mjetet dhe këmbësorët,

read more
Takim me tregëtarët e gjësë së gjallë

Takim me tregëtarët e gjësë së gjallë

Shumë shpejt do të kemi tregun e ri të gjësë së gjallë, tek zona e ish thertores në Korçë.

read more
Vazhdon me intensitet puna për realizimin e Parkut Olimpik në Korçë

Vazhdon me intensitet puna për realizimin e Parkut Olimpik në Korçë

Parku Olimpik i Korçës, po merr jetë bashkë me Kompleksin Sportiv dhe Qytetin e ri të Fëmijëve.

read more
Dokumentari "Light" & Muzeu "Gjon Mili"

Dokumentari "Light" & Muzeu "Gjon Mili"

Prezantuam projektin për ndërtimin e Muzeut "Gjon Mili".

read more
Ditë e hapur në shtëpinë e foshnjës "Lulet e vogla"

Ditë e hapur në shtëpinë e foshnjës "Lulet e vogla"

Mbështetje dhe përkujdesje çdo ditë për këta vogëlushë.

Shkolla 9 vjeçare "Naum Veqilharxhi" çelur në vitin 1967

Shkolla 9 vjeçare "Naum Veqilharxhi" çelur në vitin 1967

Një aktivitet i veçantë me rastin e 50-vjetorit.

read more
Markata e re e Korçës

Markata e re e Korçës

Një projekt madhor, ku do të pozicionohen 170 njësi shitje me produkte autentike të rajonit juglindor.

read more
Vazhdojnë punimet në fshatin Dërsnik

Vazhdojnë punimet në fshatin Dërsnik

Drejt përfundimit ndërhyrja në kanalet kullues dhe ujitës.

read more
Projekte të reja në fshatin Shamoll

Projekte të reja në fshatin Shamoll

Pasi pastruam 3.5 km kanale ujitës dhe kullues, i dhamë zgjidhje ndërtimit të dy urave si një domosdoshmëri për banorët e këtij fshati.

read more
Aktiviteti" Ditët e Europës"

Aktiviteti" Ditët e Europës"

Një aktivitet i shkëlqyer me të rinjtë e gjimnazit "Themistokli Gërmenji", i cili përcolli mesazhin dhe ëndrrat e tyre për një të ardhme europiane.

read more
"Rrugicat me kalldrëm"

"Rrugicat me kalldrëm"

Një ekspozitë me punime të realizuara nga studentët e Universitetit Politeknik të Tiranës në bashkëpunim me Bashkinë Korçë.

read more
Përurohet memoriali kushtuar masakrës gjatë Luftës Antifashiste Nacional Çlirimtare në fshatin Ravonik

Përurohet memoriali kushtuar masakrës gjatë Luftës Antifashiste Nacional Çlirimtare në fshatin Ravonik

Simbolet e kësaj lufte janë dëshmi, që transmetojnë në breza të kaluarën e lavdishme e cila është nder dhe krenari.

read more
Koncert me kitarë

Koncert me kitarë

Një mbrëmje e papërsëritshme nën tingujt magjikë të kitarës, luajtur me mjeshtëri nga artisti italian Pierluigi Clemente.

read more
"Korça vrapon, Korça bio, Korça shëndet, BËHU SI KORÇA!"

"Korça vrapon, Korça bio, Korça shëndet, BËHU SI KORÇA!"

Në parkun e qytetit, me zumba, ushtrime dhe një menu të pasur, përcollëm mesazhin për një shëndet më të mirë për vogëlushët.

read more
Nxënës të shkollës "Isuf Dalipi" Dvoran vizitë në institucionin e Bashkisë Korçë

Nxënës të shkollës "Isuf Dalipi" Dvoran vizitë në institucionin e Bashkisë Korçë

Të pritur nga kryebashkiaku Sotiraq Filo, vogëlushët sollën sugjerimet dhe dëshirat e tyre për disa nga projektet të cilat do t'u shërbejnë në të ardhmen.

read more
Identifikimi dhe nënshkrimi elektronik

Identifikimi dhe nënshkrimi elektronik

Bashkia e Korçës, një prej institucioneve ku shërbimet publike që kërkojnë qytetarët përfitohen më lehtë, falë sistemit elektronik.

read more
Finalja e spektaklit "Rin Show 2017"

Finalja e spektaklit "Rin Show 2017"

Një spektakël i vërtetë, ku të rinjtë e shkollave të mesme të qytetit sollën performanca të shumta, në zhanre të ndryshme të artit.

read more
Përmirësimi i infrastrukturës në tokat bujqësore

Përmirësimi i infrastrukturës në tokat bujqësore

Gjatë punës për sistemimin e rrugëve mes parcelave dhe rikthimin në funksion të kanaleve ujitëse dhe kulluese në njësinë administrative Bulgarec.

read more
Inspektim i punës në Landfilli i Përpunimit të Mbetjeve

Inspektim i punës në Landfilli i Përpunimit të Mbetjeve

Një investim madhor, i cili zgjidh përfundimisht problemin e grumbullimit dhe përpunimit të mbetjeve urbane për Korçën.

 

read more

Latest News

Parada e Babagjyshit 31-12-2017
Për të 11-tin vit rradhazi Babagjyshi mblodhi vogëlushët e qytetit për të përcjellë urimin dhe atmosferën festive të fundvitit.
Gëzuar 2018! 31-12-2017
Ansambli Artistik "Skënderbeu" dhe dy balerinët e T.K.O.B. Enada Hoxha e Gerd Vaso, përcollën urimin e tyre përmes një performance të shkëlqyer artistike.
Festat sjellin gëzim edhe në Shtëpinë e Foshnjës "Lulet e Vogla" 30-12-2017
Dhurata dhe shumë dashuri për vogëlushët e Shtëpisë së Foshnjës në Korçë nga deputetja Elisa Spiropali dhe Kryetari i Bashkisë Sotiraq Filo në këto ditë festive.
Familjet në nevojë ndihmohen bujarisht nga policia bashkiake, Bashkia Korçë. 30-12-2017
Urojmë një vit të ri me më shumë solidaritet mes njëri tjetrit.
Festë me 325 nxënësit e shkëlqyer të shkollave 9-vjeçare të Korçës. 23-12-2017
Modeli që na frymëzon ta bëjmë Korçën çdo ditë më të bukur.
Ushqim i Shëndetshëm në Shkolla 15-12-2017
4 shkolla në Bashkinë e Korçës janë përzgjedhur të jenë pjesë e këtij projekti nëpërmjet të cilit do te ofrohet ushqim i shëndetshëm.