Kalendari i aktiviteteve 2014

  

  JANAR    
       
1 Komedia "Fantazmat", me regji te Erion Kame "Teatri "A. Z. Cajupi" Janar
       
  SHKURT    
       
1 Stela me dorashka te kuqe, me regji te Dhimiter Orgocka "Teatri "A. Z. Cajupi" Shkurt
       
  MARS    
       
1 Pranvera Frankofone Aleanca Franceze Mars
2 Aktivitet ndergjegjesues per grate Qendra e qytetit 8 Mars
3 Hapja e shkolles se pare shqipe ne Pogradec Pogradec 14 Mars
4 Dita e Nevruzit, feste fetare   22 Mars
       
  PRILL    
       
1 Dita Nderkombetare Rome "Teatri A. Z. Cajupi" 8 Prill
2 Java e Madhe e Pashkes Sheshi para Katedrales 14-20 Prill
3 Panairi i Pranveres Zona Pedonale 6-20 Prill
4 Teater me kukulla "Dhelpra dhe Veshkaushi" "Teatri A. Z. Cajupi" Prill 
5 Komedia "Kapitulli I Dyte" me regji te Qendrim Rijani "Teatri A. Z. Cajupi" Prill-Maj
6 Dita e Tokes Pogradec 21 Prill
7 Dita e Tokes Sheshi para Katedrales 22 Prill
8 Shen Gjergji, Feste fetare Pojan, Polene dhe Erseke 23 Prill
       
  MAJ    
1 Dita e Deshmoreve Korce, Pogradec 5 Maj
2 Shen Kristofoti, Feste fetare Polene dhe Dardhe 9 Maj
3 Koncert piano, duet nga artistet Kostaq dhe Marianthi Vrame Qendra Kulturore "V. Mio" 14 Maj
4 Variete "Aktoret ne recital" "Teatri A. Z. Cajupi" Maj
5 Spektakel / konkurs "Rin Show" "Teatri A. Z. Cajupi" Maj
6 Festa e Shen Kollit, feste fetare  Ne fshatin Vodice (rreth 7 km nga qyteti I Ersekes) 20 Maj
7 Shen Kostandini dhe Elena, feste fetare Drenove, Korce 21 Maj
8 Dita Boterore per diversitet kulturor dhe zhvillim   21 Maj
9 Feste e besimtareve Bektashiane Ne fshatin Gjonc, te qytetit te Ersekes 22 Maj
       
  QERSHOR    
1 Festojme se bashku 1 Qershorin Parku "Rinia", Korce 1 Qershor
2 Netet e poezise Ballkanike Biblioteka "Thimi Mitko" Qershor
3 Celja e sezonit turistik ne Pogradec Aktivitete dhe panair ne qender te qytetit Java e pare e Qershorit
4 Dita e Mjedisit   5 Qershor
5 Feste e besimit Bektashjan Ne fshatin Qesarake te qytetit te Ersekes 7 Qershor
6 Panairi I Ushqimit Zona Pedonale Qershor
7 Karnavalet e Korces Ne qender te qytetit 7-8 Qershor
8 Koncert violincel dhe piano Kristina Petrollari&Dorina Laro    
9 Variete me humor dhe kenge Teatri A. Z. Cajupi Qershor
10 Simpoziumi Nderkombet I Skulptures "Skulptura e Parkut" Parku "Rinia", Korce Gusht-Shtator
11 Dita e Liqenit Pogradec 21 Qershor
12 Festa e Muzikes Aleanca Franceze 22 Qershor
13 Festivali I Teatrit te Kukullave "Xinxifillo" Pogradec Qershor
14 Shen Prodhomi, Feste fetare Voskopoje 24 Qershor
15 Shen Pavli dhe Shen Pjetri, Feste fetare Vithkuq&Bozdovec te Korces, Rehove te Ersekes 29 Qershor
16 Festivali I Filmit Mjedisor Pogradec Java e fundit e Qershorit
       
  KORRIK    
1 Satrivaci, Feste fetare Hocisht, Korce 1 Korrik
2 Shen Marena, Feste festare Dishnice,Korce 7 Korrik
3 Shen Pjetri, Feste fetare Kisha e Shen Pjetrit, Zaroshke 12 Korrik
4 Koncert me muzike ballkanike per violine e piano Qendra Kulturore "V. Mio"  13 Korrik
5 Koncert recital flaut , piano I flautistit Ilia Lulo Qendra Kulturore "V. Mio"  Korrik
6 Shen Ilia, Feste fetare Panair tek Kryqi ne Morave 20 Korrik
7 Feste fetare e besimit Bektashjan Fshati Starje qyteti Erseke 25 Korrik
8 Feste e besimit orthodhoks "Shen e Premtja" Fshati Shtike, qyteti Erseke 26 Korrik
9 Shen Pandelimoni, feste fetare Panair ne Boboshtice 27 Korrik
10 Dita e Bajramit te Madh, Feste fetare Pogradec 28 Korrik
11 Shen Marena, Feste festare Korce 30 Korrik
12 Dita e Miqesise Manastiri I Shen Marenes ne Kallamas 30 Korrik
       
  GUSHT    
1 Dita Nderkombetare e Rinise   12 Gusht
2 Shen Maria, Feste fetare Boboshtice, Korce dhe Borove, Erseke 15 Gusht
3 Shen Maria, Feste fetare Dardhe, Korce 16 Gusht
4 Festa e Birres (www.festaebirres.com) Korce 13-17 Gusht
5 Festivali I Filmit Ballkanik dhe Kulinarise Pogradec Java e fundit e Gushtit
6 Panairi I Trashegimise Kolonjare Ne qender te qytetit Erseke 20 Gusht
7 Clirimi I Pogradecit Pogradec 30 Gusht
       
  SHTATOR    
1 Dita kunder analfabetizmit   8 Shtator
2 Koncert "Nate franceze", interpretuar nga artiste operistike Qendra Kulturore "V. Mio" Shtator
3 "Karnavalet e Korces", me regji te Ilir Bokshi Teatri A. Z. Cajupi Shtator
4 Festivali Mbarekombetar I Komedise Teatri A. Z. Cajupi 14-21 Shtator
5 Dita e Trashegimise Kulturore Vizita falas ne muzeumet dhe galerite e Korces 29 Shtator
       
  TETOR    
1 Koncert I kuartetit "Archimede" dhe violincelist P Guralumi Qendra Kulturore "V. Mio" 3 Tetor
2 Dita e Kurban Bajramit, feste fetare Korce 15 Tetor
3 Dita kunder varferise   17 Tetor
4 Trio instrumentale violin, violincel, piano Qendra Kulturore "V. Mio" 19 Tetor
5 Kolonia Nderkombetare e Artisteve Figurative "Ditet e Mios"  Qendra Kulturore "V. Mio" 25 Tetor
6 Dita e Veres Pogradec Tetor-Dhjetor
       
  NENTOR    
1 Satrivaci, Feste fetare Panair ne Hocisht 1 Nentor
2 Ditet e tradites frankofone Aleanca franceze 10-11 Nentor
3 Dita e tolerances   Nentor
4 Shfaqje teatrale Teatri A. Z. Cajupi Nentor
5 Festa e Pavaresise dhe Clirimit Korce, Pogradec 28-29 Nentor
       
  DHJETOR    
1 Panairi I Fundvitit Ne qender te qytetit Dhjetor
2 Koncert duo piano, me pianistet P.Kondakci, D.Marinos  Qendra Kulturore "V. Mio" 7 Dhjetor
3 Konkursi Mbarekombetar "Guri Madhi"  Qendra Kulturore "V. Mio" 20 Dhjetor
4 Dita e vullnetarizmit dhe te drejtave te njeriut   Dhjetor
5 Festa e Krishtlindjeve Korce 25 Dhjetor
6 Variete "Gezuar" Teatri A. Z. Cajupi Dhjetor
7 Parada e Babagjyshit Qyteti Korce 30 Dhjetor
8 Festa e Veres Pogradec 21-22 Dhjetor
       

 

Kalendari i Aktiviteteve 2012

Kalendari i aktiviteteve - Events Calendar 2010

\"\"

back