E Shtunë 30 Gusht 2014

  Kolonia Ndërkombëtare e Piktorëve "Ditët e Mios"

Bashkia Korçë, Qendra Kulturore “Vangjush Mio” në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve Figurativë të qytetit të Korçës organizojnë Koloninë Ndërkombëtare të Artistëve Figurativë “Ditët e Mios”. 36 Piktorë morën pjesë në edicionin e pestë të Kolonisë “Ditët e Mios”. Në të morën pjesë jo vetëm piktorë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi e Greqia, por edhe piktorë nga vende të tjera të Europës. Eksperienca e viteve të kaluara jep mundësinë për të menduar zgjerimin e gjeografisë së artistëve pjesëmarrës për t’i dhënë qytetit tonë vlerat dhe dimensionet që ai meriton.  Koha për pjesëmarrësit në këtë koloni është 4 ditë gjatë të cilave piktorët realizojnë punimet e tyre në qytetin e Korçës dhe rrethinat e tij. Ky eveniment ka si qëllim promovimin e vlerave natyrore, kulturore dhe artistike të qytetit tonë si dhe pikat turistike të trevës – Voskopoja, Dardha, Vithkuqi, Bozdoveci, Kamenica etj.
 
Organizatorët venë në dispozicion të gjithë bazën materiale të kësaj kolonie dhe në përfundim të gjithë piktorët pjesëmarrës me një nga veprat e tyre pasurojnë fondin e Galerisë së Arteve “Guri Madhi”. Ekspozita çelet në ambjentet e Qendrës Kulturore ditën e fundit të këtij aktiviteti. Për piktorët Korça mbetet një studio e madhe, me hapësira për t’u eksploruar, befasuese për pasurinë që mbart e cila është mjaft frymëzuese për të ushtruar talentin e tyre. Aktiviteti që do të kthehet në një traditë të përvitshme synon jo vetëm vendosjen e urave të komunikimit mes artistëve por sidomos promovimin e vlerave të qytetit.    


  Lista e artistëve pjesëmarrës në Koloninë Ndërkombëtare të Piktorëve "Ditët e Mios 2013"

 1. Kujtim Buza, Tiranë
 2. Adriana Puleshi, Tiranë
 3. Agron Plovina, Berat
 4. Helidon Haliti, Tiranë
 5. Zaim Elezi, Tiranë
 6. Nikolin Ivanaj, Lezhë
 7. Skënder Kamberi, Tiranë
 8. Buron Kaceli, Tiranë
 9. Arif Lushi, Tiranë
 10. Albert Pina, Ersekë
 11. Mustafa Arapi, Tiranë
 12. Marjana Goxhabelliu, Durrës
 13. Nasuf Myftari, Elbasan
 14. Llazar Taci, Tiranë
 15. Pashk Përvathi, Lezhë
 16. Xheneta Kadillari, Shkodër
 17. Agim Kadillari, Shkodër
 18. Lorenc Seseri, Tiranë
 19. Tafil Peci, Mitrovicë
 20. Shefqet Abrazhda, Mitrovicë
 21. Qamil Prizreni, Tiranë
 22. Mehmet Behluli, Prishtinë
 23. Mirjana Bubevska, Bitola
 24. Maja Peshikan, Bitola
 25. Buran Ahmeti, Tetovë
 26. Bardha Buza, Kosovë
 27. Jorgo Mici, Greqi
 28. Musa Kalaveshi, Prishtinë
 29. Odise Selo, Greqi
 30. Caush Vathi, Durrës
 31. Albert Pina, Ersekë
 32. Genti Proko, Korçë
 33. Sotiraq Kuqali, Korçë
 34. Romeo Kallço, Korçë
 35. Tatjana Caca, Korçë
 36. Ëngjëllush Minaj, Korçë


  Lista e artistëve pjesëmarrës në Koloninë Ndërkombëtare të Piktorëve "Ditët e Mios 2011"

 1. Dhiogjen Misha, Shqipëri  
 2. Robert Pine, Shqipëri  
 3. Fatmir Carkanji, Shqipëri  
 4. Adrian Çene, Shqipëri  
 5. ÇaushVathi, Durrës  
 6. Lumturi Blloshmi, Zvicër
 7. Adriana Puleshi, Tiranë
 8. Arif Lushi, Librazhd  
 9. Zaim Elezi, Shqipëri  
 10. Besnik Biduli, Tiranë
 11. Andi Hila, Shkodër
 12. Skënder Lako, Pogradec
 13. Agim Bido, Tiranë
 14. Natali Nikolovska, Maqedoni 
 15. Stavre Dimitrov, Maqedoni
 16. Done Milanovski, Maqedoni  
 17. Aleksandër Vreto, Shqipëri  
 18. Jorgo Miçi, Greqi
 19. Pashk Përvathi, Lezhë
 20. Abdulla Gjongecaj, Gjermani
 21. Valon Peci, Kosovë
 22. Odise Selo, Janinë
 23. Dhimitri Racikas, Janinë
 24. Robert Përmeti, Shqipëri
 25. Beskida Kraja, Greqi
 26. Skënder Kamberi, Vlorë
 27. Miradie Ramiqi, Prishtinë
 28. Zamfira Heta, Prishtinë
 29. Elidon Haliti, Tiranë
 30. Llamberto Bimbli, Korçë
 31. Agron Shahinasi, Korçë
 32. Tatiana Caca, Korçë
 33. Genti Postoli, Korçë
 34. Genti Proko, Korçë
 35. Rozeta Mio, Korçë
 36. Bledi Duro, Korçë
 37. Roland Karanxha, Korçë
 38. Romeo Kallço, Korçë
 39. Sotiraq Kuqali, Korçë
 40. Ariana Bekteshi, Prishtinë


  Lista e artistëve pjesëmarrës në Koloninë Ndërkombëtare të Piktorëve "Ditët e Mios 2010"

 1. Flutura Maçi, Tiranë
 2. Ikbale Kalaja, Shkodër
 3. Pashk Përvathi, Lezhë
 4. Xheneta Kadillari, Shkodër
 5. Agim Kadillari, Shkodër
 6. Agim Ajazi, Berat
 7. Ksenofon Dilo, Tiranë
 8. Kujtim Buza, Tiranë
 9. Qamil Prizreni, Tiranë
 10. Ramazan Memishi, Kukës
 11. Arif Lushi, Librazhd
 12. Vullnet Alushaj, Fier
 13. Nikolin Ivanaj, Lezhë
 14. Sotiraq Bega, Fier
 15. Anastas Kostandini, Pogradec
 16. Burhan Ahmeti, Maqedoni
 17. Pande Petrovski, Maqedoni 
 18. Miradije Ramiqi, Kosovë
 19. Sabina Amstad, Zvicër
 20. Mehmet Aloja, Mali i Zi
 21. Jorgo Miçi, Greqi
 22. Dhimitri Racikas, Greqi
 23. Vahida Hasanagiq Nimanbregu, Mali i Zi
 24. Sefkat Islegen, Turqi
 25. Musa Kalaveshi, Kosovë
 26. Adriana Puleçi, Tiranë
 27. Done Milanovski, Maqedoni
 28. Fatos Bylykbashi, Gjermani
 29. Sotiraq Xega, Korçë
 30. Ëngjëllush Minaj, Korçë
 31. Genti Proko, Korçë
 32. Kudret Durellari, Pogradec
 33. Sotiraq Kuqali, Korçë
 34. Tatjana Caca, Korçë
 35. Romeo Kallço, Korçë
 36. Tafil Peci, Kosovë
 37. Skënder Lako, Pogradec
 38. Dhori Tërova, Korçë
 39. Sulejman Prenjësi, Korçë
 40. Abib Duro, Korçë
 41. Bledi Duro, Korçë
 42. Koço Ristani, Korçë


  Lista e artistëve pjesëmarrës në Koloninë Ndërkombëtare të Piktorëve "Ditët e Mios 2009"

 1. Emjona Stasa, Durrës
 2. Jorgo Talo, Vlorë
 3. Edmond Kojani, Vlorë
 4. Anita Hoxha, Elbasan
 5. Lefter Ceko, Sarandë
 6. Vasil Kaci, Sarandë
 7. Pashk Përvathi, Lezhë
 8. Nikolin Ivanaj, Lezhë
 9. Arif Lushi, Tiranë
 10. Ikbale Kalaja, Shkodër
 11. Xheneta Kadillari, Shkodër
 12. Agim Kadillari, Shkodër
 13. Skënder Kamberi, Tiranë
 14. Luan Borici, Tiranë
 15. Buron Kaceli, Tiranë
 16. Jorgo Mici, Greqi (Janinë)
 17. Odisea Selo, Greqi (Janinë)
 18. Spiro Papaspiru, Greqi
 19. Tafil Peci, Kosovë
 20. Gani Sadiku, Kosovë
 21. Ibadeta Avdiu, Kosovë
 22. Miradie Ramiqi, Kosovë
 23. Edin Kapllani, Mali i Zi
 24. Bilal Nikeziqi, Mali i Zi
 25. Dona Miljanovski, Maqedoni
 26. Xhorxhi Çeleski, Maqedoni
 27. Jordan Manasjevski, Maqedoni (Ohër)
 28. Pande Petrovski, Maqedoni
 29. Tatjana Caca, Korçë
 30. Bledar  Duro, Korçë
 31. Koço  Ristani, Korçë
 32. Sotiraq  Xega, Korçë
 33. Sotiraq  Kuqali, Korçë
 34. Genti  Proko, Korçë
 35. Fatos  Bylykbashi, Gjermani
 36. Engjëllush Minaj, Korçë
 37. Romeo  Kallço, Korçë
 38. Agron Shahinasi, Korçë
 39. Kudret Dulollari, Pogradec


  Lista e artistëve pjesëmarrës në Koloninë Ndërkombëtare të Piktorëve "Ditët e Mios 2008"

 1. Brunilda Mumajezi, Tiranë
 2. Sadik Kasa, Elbasan
 3. Pashk Përvathi, Lezhë
 4. Albert Pina, Ersekë
 5. Agron Dine,Vlorë
 6. Agim Kadillari, Shkodër
 7. Xheneta Kadillari, Shkodër
 8. Aleksandër Filipi, Tiranë
 9. Mustafa Arapi, Tiranë
 10. Adrian Devolli, Tiranë
 11. Agron Polovina, Berat
 12. Ikbale Kalaja, Shkodër
 13. Nikolin Ivanaj, Lezhë
 14. Emjona Stasi, Durrës
 15. Zef Shoshi, Tiranë
 16. Tafil Peci, Kosovë
 17. Hyla Haxhiu, Kosovë
 18. Zake Prelvukaj, Kosovë
 19. Basri Mekolli, Kosovë
 20. Ibadete Avdiu, Kosovë
 21. Pande Petrovski, Maqedoni
 22. Done Miljanovski, Maqedoni
 23. Oriola Seminesku, Rumani
 24. Valter Taschl, Austri
 25. Sabina Amstat, Austri
 26. Lina Tsilaga, Greqi
 27. Akile Aivazoglou, Greqi 
 28. Kostas Domboulas, Greqi
 29. Jordan Manasjevski, Maqedoni
 30. Xhorxhi Çeleski, Maqedoni
 31. Vangjo Vasili, Pogradec
 32. Gentian Zeka, Pogradec
 33. Anastas Kostandini, Pogradec
 34. Gjergji Lako, Pogradec
 35. Sotiraq Xega, Korçë
 36. Romeo Kallço, Korçë
 37. Genti Proko, Korçë
 38. Sotiraq Kuqali, Korçë
 39. Ëngjëllush Minaj, Korçë
 40. Koço Ristani, Korçë 
 41. Tatjana Caca, Korçë
 42. Mirela Kolçe, Korçë 
 43. Fatos Bylykbashi, Gjermani

Bookmark and Share
KËRKONI
 
Revista e BashkiseLexoni ne Arkivë