Fillojne punimet tek Bulevard "Shen Gjergji" 07-08-2012

Disa jave pas fillimit te punimeve per rikonstruksionin e sheshit para Katedrales "Ringjallja e Krishtit" ne qytetin e Korces, kane filluar punimet per rikonstruksionin e Bulevardit "Shen Gjergji".

Ky projekt i rendesishem me vlere 90 milion lek mundesohet nga Bashkia Korce dhe Fondi Shqiptaro- Amerikan i Zhvillimit. Afati i dorezimit te punimeve eshte 2 muaj.

Punimet qe po kryen nga Firma Alb Star fituese e tenderit, konsistojne ne rikonstruksion te rruges dhe trotuareve ne te gjithe gjatesine e saj nga katedralja deri ne fillim te sheshit para Teatrit "Andon Zako Cajupi", rikonstruksion i pjesshem i kanalizimeve, rikonstruksion i plote i ndricimit publik dhe ndertimin e nje pasqyre ujore prane monumentit te Ushtarit te Panjohur.

Puna do te organizohet sipas nje grafiku te caktuar punimesh i cili  nuk do te pengoje qarkulimin e automjeteve te pakten ne njerin krah te ketij aksi shume te rendesishem ne qytetin e Korces.

Funksionaliteti i ketij aksi rrugor pas rikonstruksionit eshte percaktuar sipas nje marreveshjeje te arritur me Shoqaten e Biznesit.

Sipas kesaj marreveshje Bulevardi "Shen Gjergji" do te jete i hapur ne te dy krahet per qarkullimin e automjeteve dhe do te kete korsi parkimi vetem nga njera ane.

back